mandag, november 27, 2006

James Bond – Casino Royale

Rykter, trailere og filmomtaler skaper et visst spenningsnivå rundt en kommende storfilm. Når filmen i tillegg benyttes for å selge biler, mobiltelefoner og andre gadjets heves forhåpningene ytterligere! Hovedrolle innehaveren har vært omtalt hver uke det siste året, og diskusjonene rundt ham i denne rollen har vært mange og lange. Så når man da setter seg ned i kinostolen og reklamen endelig er over, sitrer det i hele kroppen av forventing.
Og når man på tross av alt dette klarer å innfri til de grader, så er det bare å ta av seg hatten. Hvordan klarer de det? Jeg håpet på en 9er, og får en 10er.

Ja jeg må gi den 10 poeng selv om jeg syns det er litt mye kjærlighet og langsom kortspilling. For WOW for en film. Vanligvis gir jeg ikke 10ere dersom jeg kan peke på noe jeg føler burde vært bedre, men dette er unntaket som bekrefter regelen.
Filmen haster av gårde og min mann hadde nok noen smerter og blåmerker i den armen jeg måtte låne underveis. Dog går den ikke for fort, ikke så fort at man ikke rekker å få med seg en masse lekre detaljer. Locations er som vanlig valgt ut med omhu, lekre delikate strender, luksus hoteller, støvete afrikanske marked og selvsagt høye kraner til å sloss på. Gadjetesene fantes i mindre grad enn før. Dog er det nok James Bond selv som er minst lik seg selv.
Den nye / gamle James Bond (dette er jo filmen basert på den første boken der Bond blir agent for første gang) forelsker seg, gjør feil, får blåmerker og dype blødende kutt, han har tydelige smerter, og har sårskorper i opptil ti scener etter skaden oppsto. Noe som må være rekord for en vanligvis så usårbar Bond. At han blir så hodestups forelsket er veldig uvant og uventet for meg, men jeg ser vel at dette er ment for å forklare hvorfor dette er en mangelvare for mannen senere i livet.

Daniel Craig gjør en glitrende James Bond, noe råere og mindre glossy enn før, men noe nytt må vi jo ha for å ikke miste teften. Dessuten liker jeg at han ikke alltid lander trygt på bena. Godt det er noe nytt også innen denne sjangeren!

Jeg skal definitivt se filmen igjen, men skal forsøke å vente til jeg får kjøpt den på DVD. Dette er en film vel verdt å ha i hylla.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...