tirsdag, mars 20, 2007

RHS Garden Wisley, UK - et lite eventyr


Tenk at vi skulle være så smarte at når vi først var i området, at vi tok en tur innom RHS Garden Wisley. Dette er et slags botanisk hage med hagesenter, frøutsalg, planteutsalg, park, bokhandel og museum i et og samme området. Vi var der på en søndag i mars og det var tjukt av folk. Alle var ute og nøt en deilig dag med blomster, is og shopping. De hadde frø, stiklinger, 3 mnd gamle planter og voksne flere år gamle planter, og alt dette for hver plante. Altså feks. juleroser kostet det samme å kjøpe som frø, som voksen plante med flere år på baken. Og tror du den kostet 200,- som her i Norge?? Nope, kostet 1,65 £ som ligner mer 20,- NOK. Rakkernsin å surt det var å ikke få handle med seg tonner hjem. Og bare så det er sakt vi bor i et planteuland. Joda kanskje har engelskmennene langt varmere klima enn oss, men det er det tonner av sorter som liker seg her og. Det er bare at de er ikke i salg, og de få man tar inn koster nesten skjorta og jakka. Så da er dette en oppfordring. Alle må handle mer planter og frø hertillands slik at utvalget og konkurransen blir langt større. Og om du er intressert i hage og kunne tenke deg en romantisk hagetur til England så send meg en mail så kan jeg hjelpe deg å finne et flott sted å overnatte :)
Mangnolia var nok denne reisens største planteopplevelse. De er så mange, også blomstrer de så tidlig. Og alle har dem. Unntatt her dah. Men jeg skal prøve, flere. Stellata er den på bildet og den er en av de første jeg skal annskaffe meg. Koste hva det koste vil :)
Foruten alle Magnolia blomstret også krokus, tonner av ville påskeliljer, pinseliljer, muscari, juleroser, frukttrær (feks plomme), alpefiol, Daphne Odora og tonner med kameliaer. Vakkert vakkert vakkert. Se flere bilder fra turen her>

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...