mandag, mars 31, 2008

Visningshelg over og varetelling i kjellern

Ja så er endelig visning og rydde helv.... over. Så nå får vi bare overlate hele herligheten til kjøpere, håpe de blåser langt i trusler om renteoppgang og tømmer lommeboken sin over oss. Løp og kjøp folkens!

Når det er gjort kan jeg endelig gi plantene den plassen de trenger, trenger bare en tur på IKEA for å handle inn litt mer belysning. Merker skikkelig forskjell på de som har mest tilgang på lys og de som ikke har like mye. Særlig stokkrosene elsker lyset virker det som. Kommer nok til å fylle gjesterommet og stuevinduskarmene fremover.

Her er lagerbeholdning av spirte frø/småplanter så langt:
8 purpursolhatt Echinea purpura Sådd 21. feb
19 Laurentia Axillaris Sådd Sådd 27.01.08
7 erteblomst High Scent f39, Sådd 10.03.08
10 erteblomst abott blue F6, Sådd 10.03.08
2 Bush fuchsia Kjøpt som stiklinger i Primo Mars
Masser kjempeverbena Sådd Sådd 27.01.08
26 charters double stokkrose Acea rosea Sådd 27.01.08
7 Stokkrose Nigra Sådd 27.01.08
1 stokkrose calgary botaniske hage Bina F43, Sådd 27.01.08
micauxia campanulades Sådd 21. feb
9 Dahlia Rosa mix

I tillegg har jeg Hvite løytnanshjerter, tre sorter akeleier og tistler i kjøleskap og ute i skyggen. Dog har disse selvsagt ikke spirt ennå :)

Cherrytomatene tittet igjennom topplaget i dag. Tigratomatene bruker nok litt lenger tid. Snart hiver jeg salatfrøene i jorden også. Våren kommer nå!

Blandingen med grønnsåpe, bakepulver og rødsprit hjelper greit. Noen av plantene virker litt fornærmet over all sprayingen. Har sprayet hver dag. Så ikke helt virkningen i starten, men skylte de infiserte plantene med lunket vann i går og de virker fine nå i dag. Virker som om lusene ikke stikker av, men heller har en lang og kjedelig død. Usikker på hva jeg syns om det. :?

I dag tok jeg også to stiklinger av Dahliaene, så får vi håpe det bærer frukter. Nå står det to stykker og titter oppigjennom brødposen og lurer på om de kommer til å klare oppgaven helt uten mor. Har masse andre store dahlia som også trenger å toppes, men jeg ser ann om disse to fikser det først. Wish me luck!

2 kommentarer:

Mosefruen sa...

jeg krysser fingere og tær for at dere får et raskt og greit salg, til over takst. Og så håper jeg du lykkes med dahliaene dine :D

Jeg trenger også mer lys, fint om du tipser om du kommer over billige store armatur.

Hagegal - Mari Anne sa...

Takk for sist. Det var veldig hyggelig å bli kjent med deg på virkelig. Vi sees nok ved flere anledninger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...