fredag, september 04, 2009

Gå/Jogg i programmet (løplabbet nybegynner)

Etter at Signy hadde lest seg opp på programmet, og lurte på dette med Gå/jogg i uke 4, så sendte jeg en mail til Løplabbet.
Jeg ble usikker selv. Nå som jeg står å tramper midt i uke 4, var det stas å få litt hjelp. Mailen fra Løplabbet forklarte en hel del.
Jeg klipper direkte fra mailen:

------------------
Hei Lin
Jogg/gå før og etter betyr det samme som oppvarming, forberede kroppen på økten ved å sakte øke intensiteten og få blodomløpet i gang) og nedvarming (nedtrapping av økten for bedre restitusjon. Få bl a avfallstoffer ut av blodet osv). Jogg/gå skal være fra 7-11 på subjektiv intensitetsskala (hvordan du selv føler det er) (se vedlegg, Borg RPE). Alternativt om du har pulsklokke og har testet makspulsen, skal dette være rundt 70% av makspulsen. Du kan også gjøre det enkelt og regne makspulsen med 220-alder. Forøvrig kan du lese her om hvordan du finner makspulsen hvis du ønsker å trene etter denne

Det er helt greit å jogge litt innimellom en intervall/overgang (som du kalte det). Det aller viktigste er å unngå for lang pause fordi pulsen synker, og den bruker lengre tid i neste arbeidsperiode på å ta seg opp igjen. Dette fører til at du får mindre tid i neste arbeidsperiode med høy intensitet, og ergo mindre netto effektiv tid på høy intensitet.

Håper dette hjalp!

-------------------
Vedlegg:

Gradering av opplevd anstrengelse
6 ikke anstrengende i det hele tatt
7 svaert lett
8
9 veldig lett
10
11 lett
12
13 litt anstrengende
14
15 angstrengende
16
17 veldig angstrengende
18
19 svaert angstrengende
20 maksimal anstrengelse

Dette er litt teknisk, og nok ikke så intressant for de som ikke løper/trener.
Sorry :)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...