fredag, august 20, 2010

Fiiiineste Jacoben min - Skrytepost!


Min sønn Jacob fyller år neste uke. Da blir han 12 år!
Tiden har gått så innmari fort, og jeg kan knapt tro at han nå helt plutselig er blitt så stor!

Han er utrolig selvstendig. Det siste året har han vent seg til å være alene hjemme også på kvelden. Han legger seg helt fint alene. Han lager tilogmed sin egen middag (spagetti eller quesedilla). Bilbo er god kompis og blir med opp i sengen når han er alene hjemme. På hytta er ikke Jacob liiike tøff, da er Unn god å ha på nabohytta. Der venter god oppredd seng og levis i kylen!

I år fikk vi også til leksene mye bedre enn før, og det er i stor grad min mammas tolmodighet som er årsaken til det. Selvsagt er det Jacob som selv har gjort jobben, men med stoor oppfordring og tett oppfølging av mormor og morfar.

Skigåing kom også godt på plass i år. Han har fått bedre balanse og glir nå superlett på skiene sine. Fortsatt er det selvsagt slalom som er mest morro, men han går ikke i stykker når vi nå sier at vi skal på langrennstur.
I sommer fikk Jacob en kajakk av Tante Unn, og det var stas. Jacob er kjempetøff og padler så fint laaange turer mens mamma står på svaberget og biter negler.

På Mudo tirsdag og torsdag trener han iherdig. Det er beinhard trening med masse pushups, situps, spensthopp, løping, spurting, foruten selve kampsportdelen. Han jobber trutt mot nye merker og nye belter. Det er ikke supermorro som slalom, men han koser seg som regel. Han har fått beskjed om at om han slutter på Mudo, må han begynne på noe annet, også finner han liksom ikke noe annet.

I år har Jacob forbedret svømmingen sin drastisk! Mye av æren her har Fabian og Farmor Nina. De har dratt ham med ut, utfordret ham i forsiktig tone. Dette har virkelig båret frukter. Nå sist helg hos Farmor hoppet Jacob spikern fra 1 metern. Tidligere i sommer måtte han trues til å hoppe fra kanten med hånden over nesen, og kom opp med tørt hår.

De siste måneden har vi akselrert fokus på frukt og grønnsaker hos oss. Jacob er intet unntak og hans inntak av frukt og grønt har gått opp ca 1000%
Han sutrer ikke, han brekker seg ikke, han bare spiser og drikker det han får beskjed om! Skikkelig flink, særlig med tanke på at han overhodet ikke liker det!

Han har to flotte bestiser i klassen, Martin og Daniel. Martin er utekompis og Daniel er innekompis. Martin liker fantasileker og Daniel spiller dataspill.
Fabian og Jakob (TG) er også gode kompiser. Fabian og Jacob hadde det så fint når vi var sammen på ferie i sommer.Mandag begynner nytt skoleår...det siste på Langhus skole og barneskolen. Jacob skal opp i 7A.
Jeg gleder meg til ett nytt år sammen med fine lille familien min!!!.

2 kommentarer:

Mariaflyflyfly sa...

...sukk...Lin.
Dette var et rørende fint innlegg!

Lin sa...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...