tirsdag, oktober 12, 2010

Planterommet er i gang

Planterommet er ryddet og renset, alle potter er enten kastet eller vasket i oppvaskmaskin. Vaskedamen har vasket det hele ned i dag, og nå er alt klart.


Denne skal sørge for at ikke fuktigheten tar overhånd og tærer på vinduer.

Favorittkoppen.


Søndag var den store innflyttingsfesten, og da kom en rekke favoritter inn. Blant annet denne Oxalisen som er en avlegger av den mamma har, som hun har arvet. :)

Denne søte damen er også med inn.


Om dette blir en suksess gjenstår og se, men inn har de iallefall flyttet. Dette er altså 1 måned gamle Lavendelstiklinger.


Denne karen blomstret utrolig flott i sommer, håper han vil trives på planterommet. Min fiiine blå Agapanthus!

2 kommentarer:

Tuula sa...

Hei igjen! Du vet sikkert: hva skal jeg gjøre med lavendel som jeg har på noen potter? Skal jeg ha dem inne på vinteren eller skal jeg plante på jord ute? Jeg har også to ganske store lavendelbusker ute på blonsterbed. Tror du de overlever vinteren der hvor de står eller skulle jeg gjøre noe med dem?

Hilsen en som er ikke så flink med hage ;)

Lin sa...

Heisann Tuula!
Vet du.. jeg vet ikke selv. Jeg bare gjettet når jeg tok disse små stiklingene inn. Jeg er usikker på hvor mye røtter de har rukket å lage.

Når det gjelder dine lavendeler, så skal de vel klare seg ute i bedd i H4-H5 om det er en vanlig sort. Jeg vet ikke hvor du bor. I potter kan det ofte bli voldsomt kaldt. Det kan sikkert være smart å grave pottene ned i ett bedd sånn midlertidig. Kanskje rake et lag løv over dem.
Om du bor utsatt til for kulde eller vind, kan du jo prøve ta dem inn. De bør da stå mørkt og kaldt (5 grader) med litt vanning, eller 15 grader og masse lys og hyppig vanning.

Jeg er ingen ekspert altså, og anbefaler deg å poppe innom der du har kjøpt dem og spørre noen som faktisk vet hva de driver med. :)

Jeg vil også anbefale deg å gå inn på hagegal.info og spørre på forumet der! Der er det maaange superflinke og hjelpsomme hagefolk med mange års erfaring. De hjelper sånne som oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...