tirsdag, november 09, 2010

Mattips - et godt alternativ til poteter, pasta og sånt

Jeg tipper flere enn meg er lei av å få dårlig samvittighet når man til hver middag spiser pasta, ris, poteter og andre karbohydrater for å bli skikkelig mett. Nå har jeg funnet et alternativ jeg synes er godt nok, og som passer til mange retter.
Jeg har stjålet oppskriften fra en av favorittkokebøkene mine: Stiansen innviterer til fest.

I oppskriften er denne mosen en del av en forrett som videre består av ovnsbakt ørret med ristede mandler og pepperrotsaus.
Retten er nydelig! Den er så god at vi har gjort den om til hovedrett hos oss. Vi bruker forskjellig fisk, kokt, stekt eller bakt med mandler, bacon, mosen og frosne grønnsaksblandinger tilberedt på litt variert vis. Nam nam nam!
Mosen er altså en grov blomkålpure. Jeg er vanligvis ikke en blomkålpike, og går gjerne heller for brokkoli, men denne mosen er nydelig. Den er søt og kremet og smaker mye bedre enn feks potetmos. Den er også såpass fuktig at den kan funke greit uten saus.

Grov Blomkålpuré
1 Blomkål
Vann
2 dl melk
100 g Kviteseidsmør eller vanlig smør
1/2 ts salt
Kvernet hvit pepper

100 gram mandler

Rens blomkålen fri for blader og store stilker. Del den i buketter og ha dem i en kjele med melk og vann til det dekker. Kok i 20 minutter til blomkålen er veldig mør. Det er melk dette, så ikke guff på, og ikke gå for langt unna, den koker fort over. Sil av kokevannet. Visp blomkålen med en visp sammen med terninger av smør til en grov mos. Smak til med salt og pepper. Hold den varm. Ved anretting drysses pureen med mandler som er grovhakket og ristet i en teflonpanne til de er lysebrune.

Om du vil kan denne lages dagen før om den oppbevares i kjøleskap. Du kan jo da også ha den to dager på rappen om det blir noe igjen :) namnam

3 kommentarer:

Miamaria sa...

Spooky - jeg hørte om denne første gang på fredag! Den ble sterkt anbefalt, og nå må jeg antagelig tro på det. :)

Lin sa...

hehe, the blomkålpure is out to get you! :)

Grethe sa...

Den må prøves!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...