mandag, januar 03, 2011

Hagemål for 2011

Under kjøkkenvindu
Lage flammebedd / bedd med gult, orange og rødt.
Dette beddet skal synes fra veien som ligger noe lavere, og jeg skal derfor utvide det noe i forhold til dagens løsning. Med mer dybde vil jeg kunne kjøre mer høyde, og da håper jeg at det vil lyse opp fra veien. Får lage noen "Stepping stones" slik at vi fortsatt kommer inn i boden. Må bare huske å finne noe som trives i god tørke. Noen som har tips om løkplanter som synes tørke er stas? Påskeliljer går iallefall ikke. :(

Rosebedd mot syd
Her er det altfor rotete. Mer av færre ting. Mer av de samme rosene, forsøke å bygge ut til tre av hver.
Mer solhatt, mer fiolfrøstjerne og mer Veronica.
Jeg må også jobbe med det lave. Prøve å finne noen ryddige lave (lavere enn 30 cm) stauder i rosa eller blått. Forslag mottas med takk (Ikke Storkenebb!)

Snuplassbeddet
Her må det inn mye mer planter. Luking 2 ganger pr sesong er for lite, må opp i 4, men ikke for ofte. Jeg drar ut mye jord hver gang, og siden det er så skrått, har jeg nok jordtap som det er.

Lysslyngetre
Jeg trenger et koselig tre til å ha lysslynge i om vinteren. Jeg trenger at det står enten rundt inngangspartiet/parkeringen, eller så jeg ser det fra vinduet i stuen, eller hvorfor ikke begge deler :)

Kjøkkenhagen
Totalrenovasjon. Går ikke inn på denne nå.

Generelt
Trenger mye mer høyde og stauder av de helt lave. Jeg hadde håpet at snøklokker og krokus skulle trives, men etter tredje forsøk på litt forskjellige plasser er jeg nok nødt til å prøve litt annet.
Jeg vil i år IKKE så og så alle frøene jeg har, men virkelig planlegge på forhånd hvor alt skal stå.
(jada jeg vet alle begynner sånn tidlig på sesongen)


Potter
Jeg har to svære potter og mange små. Hva disse skal fylles med i år vet jeg ikke. Jeg ønsker høyde også her, men synes det er litt skummelt med disse oljeplantene, så de tør jeg nok ikke prøve igjen. Jeg vet at mange synes det er helt topp, men siden de er så giftige så klarer jeg liksom ikke helt å finne roen med dem. Jeg blir iallefall ikke i godt humør av å se på dem, og halve greia med hage er jo nettopp det :)

Sti
Jeg har tenkt å legge tråkkheller som sti fra parkeringen til huset. Og langs denne stien skal jeg forsøke å så sette noe løk som forviller seg i plenen. Kanskje prøve krokus igjen, andre forslag mottas med takk. De skal altså hives ut og plantes der de lander. Dog ikke langt unna hellene. Er det ikke en Scilla som ikke sprer seg så ille?

SÅ... når dette nå er avgjordt, kan jeg gå igang med såliste for vinteren og våren. :)
Den kommer senere i uken!

5 kommentarer:

Tove sa...

Spennende med de planene der. Skulle ønske jeg var så strukturert. Her blir det bare kaos uansett hva jeg gjør. Anskaffer mer planter enn jeg burde. tjihii. Men jeg tenker på en lav "blå" som jeg er veldig glad i og det er den ene violen jeg har. Den blomstrer i dyp lilla hele sessongen gjennom. Den har bredd seg til en stor, men relativt ryddig tue på et par år. Lykke til med hagesessongen 2011 :-)

New Dawn sa...

Her er planene i orden ser jeg, slett ikke dumt å lage en oversikt over årets planer. Virkelig et forslag til etterfølgelse.

Lin sa...

Tove: husker du hva den heter? Veldig godt tips egentlig! Tusen takk!!

New Dawn: jeg er faktisk så flink til å planlegge at jeg ofte ikke rekker å gjennomføre før jeg har funnet noe nytt jeg må planlegge ;) men takk alikevel :)

Tove sa...

Jeg klarer ikke å finne navnet akkurat nå, men jeg skal lete litt mer. Vet jeg har merkelapp under snøen. Ser slik ut http://www.hagegal.no/hagefora/download/file.php?id=3339

Lin sa...

Tove: det var da en nyyydelug farge!! Om du husker meg når snøen går er jeg intressert :)
Tusen takk for nydelig bilde!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...