mandag, januar 31, 2011

Kjempeverbena har spirt

Ja så har den spirt!!!!
Etter nøyaktig 14 dager i kjøleskap og 7 dager i romtemp (19-23 grader) så kom en singel slenger av en spire! :) Ca 1,5 cm høy på et blunk!

Nå håper jeg resten kommer fort!
En potte står fortsatt i kylen og kommer til å stå der to uker til, også blir det spennende å sammenligne disse mot hverandre frem mot mai!
klikk på bildet for større spire ;)

6 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

hurra! Jippihippi :D

Grethe 'gyldenlakk' sa...

Har det kommet flere spirer, Lin? 4 uker og så noen dager i varmen, men kun eeeeen liten spire. Ingen flere de siste 2-3 dagene. Hmm...

Lin sa...

Nei Grethe dette er sørgelige saker!
Jeg har nå fire spirer etter 14 dager utenfor kylen. De andre står igjen inne i kylen og får stå der.

Jeg har lest ytterligere om spiring av Kjempeverbenaen og ser at de anbefaler temperaturer godt over 20 grader og "do not exclude light" som det står. Når jeg begynte med det fikk jeg litt mer spiring.

De står altså under plantelys om natten (20 grader) og i vinduskarmen 24 på dagtid. Nå ser det ut til å komme en ny spire hver dag.

Lykke til!

Grethe 'gyldenlakk' sa...

Fint å høre at det skjer noe med dine småspirer. Nå står mine i vinduskarmen, men der er det litt (for) kjølig. Prøver også plantelys (natt) eller badet (der de også har stått varmt noen dager uten at det ser ut til å hjelpe). Fortsatt en slenger alene spirende i den store potta. Helt lik din på bildet... litt i tvil om de skal få komme inn i kylen igjen (har vært der 4 uker, og ute 1 uke)

Lin sa...

Min sto inne i kylen 2 uker, også har de nå stått ute i tre uker og fire spirer er alt jeg har. Dog har jeg en potte i kylen igjen og den har nå stått 5 uker. Jeg tar den ut til søndagen, da har vi nådd 6 uker, og da håper jeg virkelig på stor spiring. Uansett må disse resultatene noteres ned. Mine frø ble kjøpt for 2 sesonger siden. Er dine nye?

Lin sa...

I dag...så jeg plutselig mist 30 pyttesmå Verbenaspirer. Fra 4 spirer de siste 3 ukene, til nå plutselig ett lass!
De har hele tiden stått i stuetemp, dog har vi det litt kaldt ca 20 grader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...