mandag, februar 28, 2011

Deilige Oscar

Gosh så stas å se Oscar utdeling.
Dette er 10ende året på rad jeg følger sendingene. Det har ikke alltid vært like enkelt å rimelig å få tak i levende bilder fra Kodak Theatre, men åhh så verdt det. I år som i fjor var NRK flinke og sendte sendingen Live. Litt deilig glamour i hverdagen!

Beste kjole i år synes jeg var denne fra Armani Privè båret av søte Reese Witherspoon. Hun var utrolig søt med fin høy hestehale. :)

Selve showet var storveis! Mye bra underholdning.
Selv om jeg er storfan av Ann Hathaway så var jeg ikke veldig tilfreds med årts programledere. Så seriøse, selvdiggende og pompøse som slike prisutdelinger ofte blir, så krever det en virkelig dyktig og trygg komiker eller to for å holde showet lett og ledig. Jeg krysser fingrene for bedre programledervalg neste år!

Det var veldig pussig å se min facoritt Chuck... (Zachary Levi) og Mandy Moore synge filmmusikk fra filmen Tangled. Kjemien var ikke helt på topp i fremføringen, vokalene er jo heller ikke de største, men litt stas selvom!


Når det gjelder filmene, så hadde jeg noen få favoritter i år. King´s speech og Inception. Jeg likte også The Social Network og The kids are alright, men de to er vel ikke helt Oscar matriale i mitt hode.

Inception ble nok kveldens andre vinner med hele 4 Oscar. Vel fortjent! Skjelden har noen film gjort meg mer forvirret, overrasket og tenkende enn denne filmen!

Beste kvinnelige hovedrolle gikk til Natalie Portman og jeg må si at jeg synes det var fortjent. Black Swan er ikke min type greie, men maken til innsats før og under innspilling har man vel aldri sett sidestykke til. Hun holdt en søt og litt fomlende tale og takket absolutt alle!


Beste mannlige hovedrolle gikk til Colin Firth fra filmen The King´s speech. Filmen vant også beste film! Perfekt for meg som er inne i en 20 år lang kostymedrama-dille.

Colin Firth spilte altså en høyst ufrivillig Kong George VI som slet med talefeil i filmen The King´s speech.
Og når Colin stammer gjør det virkelig vondt å se på. Filmen er utrolig vakkert filmet i vakre omgivelser, både morsom, trist og vakker på en gang. Ja også med fantastisk flotte Geoffery Rush dah. Denne filmen kunne vart to timer glatt synes jeg! En verdig vinner synes jeg!
I sin tale sa Colin... "I have a feeling my career just peaked", la oss håpe han tar feil!

Se fullstendig liste over vinnerne her >

3 kommentarer:

Mari Anne sa...

Godt vi er forskjellige, det kunne ikke interesert meg mindre. :) Heldigvis har jeg nå Alan Tishmarsh å kose meg med.

Lin sa...

Ern ikke fiiiiin?

anne - moseplassen sa...

hehe, litt typisk at den ene natten den uken jeg faktisk fikk sove var oscarnatten ;)

Ellers, Interseptione, det er jammen lenge siden en film har irritert meg mer enn slutten på den filmen. snakk om å ikke få sove etterpå...
men fin var den altså, likte bare ikke slutten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...