torsdag, april 28, 2011

Full krise i hagen - nabokrangel - film

I min hage er det som regel stille og rolig, null krise, bare fin ro og gode stunder.
Så da er det jo ganske merkbart når idyllen blir brutt og det har skjedd en gang før.
Denne gangen var det IKKE en katt som forsøkte å spise Svarthvitfluesnapperbarn slik som i fjor, denne gangen var det Svarthvitfluesnapperen selv som skapte kaoset. :(

Fine Herr og Fru Kjøttmeis flyttet inn i vårt fuglehus for en måneds tid siden. Det har vært full idyll så langt. Barna mates jevnlig og alt er på stell. Helt til i morges.
For nå var brått Herr Svarthvitfluesnapper på plass og forlangte tilbake sin bolig.
Han mener at dette er hans hjem, og at om de ikke flytter ut I DAG, vil han gå til sin advokat og saksøke Herr og Fru Kjøttmeis.
Han lager et svare strev.

Jeg vurderte en stund om kanskje Herr og Fru Kjøttmeis hadde flyttet ut, så jeg måtte det jeg vanligvis aldri gjør, jeg lukket opp (trangt lokk som trenger litt banking) og tittet inn. Der lå Fru Kjøttmeis med hjertet i halsen og vingene spredd beskyttende over sine små. Hun var IKKE blid.

Også med mitt hjerte i halsen måtte jeg gi opp og dra på jobb. Jeg forsøkte en stund å leke stor og skummel nabo mot Svarthvitfluesnapperen, men tror nok han kom rett tilbake :(
Åhhh jeg er så engstelig!

Håper Herr Kjøttmeis klarer å slite ut denne dumme dumme Svarthvitefluesnapperen. Han får pent vente!!!

Filmen viser noe av actionen, men er tatt med min iPhoen, og derfor ikke noe zoom eller detaljer. Du får lytte for å høre dem. Den skarpe pipingen kommer fra Herr Svarthvitfluesnapper mens den skrapende lyden er fra Herr Kjøttmeis.Alle tips taes i mot med stor takk, selv om jeg vet at naturen må ordne opp selv :(
.

3 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

Håper det går fint, og at svarthvitten finner en annen plass å bo. Men han synger pent da, når han først har funnet bo og prøver å finne dame...

Takk for at du svarte meg på etikette-navlinje spørsmålet mitt for en par uker siden. Jeg har nå laget bloggpost med min variant, så håper jeg vi kan spre nav-linje-kunnskapen :)

Mari Anne sa...

Jeg hørte om noen hvor problemet kom årvist. De tettet hullet slik at kjøttmeisen startet et annet sted og åpnet når det var på tide for fluesnapperen. Det er brutalt å se på, men det er lite du kan gjøre på dette tidspunktet.

Lin sa...

Ja dere kommer med gode råd!
Jeg er dog møkk lei hele denne Svarthvitfluesnapperen og skal herved modifisere fuglehuset så den ikke lenger passer den.

Kan jeg ikke bare gjøre hullet større dah, og få noen andre inn? Evt flytte kassen høyere/lavere?

I mine øyne er Svarthvitfluesnapper en vulgær turist i fansy joggedress som tar seg for, mens de fuglene som faktisk lever i min hage hele året må gå for lut og kaldt vann. Nei takke meg til... Etter denne sommern skal kassen ned og modifiseres eller byttes ut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...