søndag, mai 15, 2011

Frivillig haging

I dag har jeg hatt min første dag som frivillig hagehjelper. Jeg er tilknyttet den lokale frivillighetssentralen, og mottar oppdrag. Jeg har satt grense på en kveld pr uke. Fra fem ish og til det blir mørkt.
Så da mottar jeg oppdrag på mail... Bjørn i Bjørnelia trenger å få klippet gresset, Hanne i Hannelia trenger å få tømt alle verandakasser med jord og fyllt opp før 17. mai osv.

I dag har jeg vært to steder. Bært litt avfall, og vært på et sykehjem.

Sykehjemmet har 28 beboere og alle er gamle og dårlige til beins. Men nå skal de altså få en nytt og bedre uteområde. En av de som jobber der er hagoman, og vi har en masse planer :)
I første omgang er det om å gjøre å få overtaket på løv, løvetann (sinnsyke mengder), ugress og kantskjæring. Neste uke skal vi igang med en liten kjøkkenhage som beboerne skal stelle selv. Den er derfor bygget opp slik at de som har rullestol med eller uten motor kan komme til og luke og plukke med seg litt godsaker!
På sikt er det stoore planer på gang om man får økonomisk støtte. Da kommer en svær dam, et lysthus og masse masse roser! En koselig asfaltert sti der man kan trille rundt og nyte vår, sommer og høst. Kunne dra på tur i egen hage!

Det har vært en fiiin dag selv om det har regnet, og jeg har da fått kjørt en hel haug trillebårlass med løvetann og løv. Og er ganske så støl!

3 kommentarer:

Mari Anne sa...

Jeg var på studietur til en veldig fin sansehage i Sandefjord, skal se om jeg finner ut hva den heter. Der er det massevis av inspirasjon.

Mari Anne sa...

Joda, der var det, Nygård sykehjem.

Lin sa...

Yess, takk! Jeg er jo egentlig Sandefjordsjente og har tilbragt mer enn en 17. mai i korps utenfor Nygård Sykehjem! Da må jeg dit! Tusen takk Mari Anne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...