Kjøkkenhagen er i gang!


Ja da har jeg fått fyldt littegrann opp i den nye kjøkkenhagen. Den gamle ser ut som en ruin.

Den nye (veldig liten foreløpig) har i dag fått følgende innbyggere:

Masse salat pent priklet i render
2 gressløk
1 Mynte (til Pimms)
1 kinesisk gressløk
1 Salvie
2 oregano
14 Små tagetes (frø fra Mari Anne)
2 tomater (test, de andre kommer om 3 uker)
2 Kamille (vil ha te!)

Alt resterende (MYE) er enten til avklimatisering, eller fortsatt på planterommet.
Det blir nok fordoblet neste helg. Tomatene må vente en god stund til. Potetene må også vente!

Som du kanskje ser på bildene så har jeg flyttet med hele klatrestativet til bønnene. Det ble kanskje litt i overkant oppi kassene. Om bønnene ikke gidder hele veien opp, så kutter jeg dem neste år.
Klatrestativene i bakkant er til sukkererter, lave (De Grace) og høye.

Om naboen er like happy med disse kassene vites ikke. De står veeldig nærme deres inngangsparti, og jeg håper ikke det blir for tett på. Kanskje jeg kan plastre på såret med noen søte tomater og sukkererter senere i sesongen.   :)

Kommentarer

Linda sa…
Det er kjekt og flott med kjøkkenhage i pallekarmer:) Herlig å se det spirer:)
Stein sa…
Jeg er så heldig at jeg også har fått tak i noen pallekarmer i år, så jeg har bestemt meg for å lage en liten krydderhage i dem i Sverige :-) Foret du dem med noe, eller oljebehandlet dem før du hadde i jorden? Har ikke benyttet noen slike før, så jeg leser ivrig etter tips for at de skal vare lengst mulig :-D
Ha en riktig fin vårdag. Det skal bli spennende å se hvordan plantene i kjøkkenhagen din utvikler seg i løpet av sommeren.
Stein
Lin sa…
Linda: HELT enig!!! :)

Stein:
Jeg har ikke behandlet dem på noe vis. Siden jeg skal ha mat i dem, så kjøper jeg heller nye når de ryker ennå olje/male med kjemikalier. Er en økologisk sjel :)
MEN jeg har hørt mange si at om man klar kassene med plast, enten søpplesekklignende plast eller sånn bygningsplast (sånn tjukk stiv med sånn nesten huller i som ligger mellom grunnmur og jord) fordi da tørker ikke jorda ut like lett. Jeg har kjøpt sekkejord som jo inneholder mye torv, så jeg angrer både på jordtypen og på at jeg ikke foret karmene. Jeg har hjemmelaget kompost i bunnen, så jeg får håpe det hjelper litt.

Min klare anbefaling er:
Ikke behandle kassene innvendig
Fôr heller med plast
Mal gjerne utsiden av kassene i husets farge
Ikke bygg høyere enn 2 kasser (Det går maaaaange sekker jord i 2 kasser)

Enjoy!
Mari Anne sa…
Da ble det kjøkkenhage likevel. Naboen blir helt sikkert så fornøyd med litt ferske grønnsaker at han kommer til å trygle om at du beholder dem der i all evighet.