søndag, juli 03, 2011

Ingen snarveier til slankere midje - iphone app anmeldelse

Jeg er stort sett fornøyd med hvordan jeg fyller klærne mine, men innimellom så blir noen av dem litt for små. Dette skjer i relativt fast tempo. Jeg går opp om sommeren og selvsagt rundt jul, også ned igjen i hverdagene. Vanligvis så klarer jeg greit å få tilbake kontrollen etterpå, men to ganger har jeg misslyktes. Den ene gangen tydde jeg til Grete Roede og denne andre gangen til en iPhone app.

Grete Roede opplegget funket superbra! Jeg gikk ned 10 kilo i et kontrollert tempo, fikk masse ny kompetanse og lærte flotte nye oppskrifter. Men altså ikke helt suksess på laaang sikt.

Denne gangen tø jeg nok en gang til noe lignende, og både Grete Roede og appen har en ting til felles. Man må føre alt man spiser, drikker og trener hver eneste dag. Og for meg er dette nøkkelen.

Jeg ønsker ikke å gå på piller eller pulver eller andre måltidserstatninger. Jeg skal ikke på en diett som fjerner matvaregrupper fra min hverdag. Jeg vil kunne gå på besøk til venner og familie uten å måtte sitte å tygge på salat alene mens de andre spise lasagne. Jeg skal bare finne gode løsninger som lar meg spise det jeg vil, men som gir meg fortsatt kontroll. Og denne appen er et virkelig godt hjelpemiddel.

Appen heter Calorie Counter & Diet Tracker by Shapeup Club. En munnfull bare det :)
Man starter appen, velger om man vil ha litten testversjon eller fullversjon til ca 40,- pr måned. Jeg har fullversjon og betaler for en måned om gangen. Anngir nåværende vekt og eller vitale mål, anngir så det ønskede mål i kg eller cm, anngir om man er veldig aktiv, normalt eller mindre aktiv, og man får et forslag om hvor mange kalorier man bør innta for å oppnå målene.

Jeg går altså inn i appen i kjedelige tidslommer (på tog eller i møte) og fyller inn det jeg har spist. Den har alle matvarer stort sett. Jeg skriver feks Ingers rugbrød, tapper søk også kommer den opp med næringsinnhold og det hele. I starten må man veie maten sin, men etter en kort stund (ei uke) lærer man seg raskt å kjenne at dette er feks 100g ish. Føringen i appen gjør jeg 1-2 ganger i døgnet. Fører også inn trening og vanninntak.
De matvarene eller treningsformene som ikke ligger inne kan man selv legge til om man ønsker.

Det viktigste for meg med denne noteringen er at jeg har sluttet å skeie ut i lenger perioder. Tidligere valgte jeg ut hele dager der jeg skeiet skikkelig ut, men med denne appen ser jeg kjapt at dersom jeg tok en hel meny på Mækkærn før i dag, så vil en times gåtur sende meg tilbake på track. Og da blir det veldig fristende å gå tur. Jeg kan jo også velge å ta det inn igjen dagen etter. 300 for mye en dag, så 300 for lite neste dag.
Om jeg trener godt synes det kraftig på antall kalorier jeg kan spise.
Før jeg går på restaurant går jeg ofte innom appen og sjekker litt ut hvor mye jeg kan spise og hva slag impact de forskjellige rettene vil ha på min dagsplan.

Så de siste 2 månedene har jeg gått ned 4,7 kilo med helt vanlig mat, kost meg med vin i helgene og is hver fredag. Veeeldig kontrollert og meget behagelig! :)
Ingen snarveier her hos meg, bare litt bedre kontroll!6 kommentarer:

Vivi sa...

Så smart dette var. Jeg har vel som deg, litt av samme problemet. Nå på sommeren blir det altfor mye god mat med dressinger og vin. Merker det på kroppen, ja! Jeg har ei periode nå bevist ikke spist brødmat, poteter og pasta. Spiser knekkebrød, salat og grønnsaker i steder for poteter og pasta bare når jeg må. Går turer flere ganger i uka og merker allerede på kroppen at noe begynner å skje. Og det er herlig. Det gjør liksom noe med oss at vi føles oss vel. Ønsker deg masse lykke til videre. Det er jo kjempe flott da at du samtidig kan kose deg, for det er også veldig viktig.
Ha en fin søndag.

KriKri sa...

Den var kul - jeg må prøve den :-)

Elin sa...

Du har virkelig rett når du sier det finnes en app for alt mulig! :-)
Den app'en der så veldig fin ut, og særlig det at den er lett tilgjengelig (iphone/ipad etc)er veldig bra. Kuult at du syns den funker og hjelper deg å nå dine mål. Hurra for 4,5 kilo minus!Særlig bra at det handler om å opprettholde et vanlig kosthold og ikke sånne "midlertidige" kurer.

Stå på videre, Lin, og kos deg i sommer med god vin og litt is innimellom! :-)

Mariaflyflyfly sa...

Denne ble jeg inspirert av, Lin!
Jeg app`er og satser på fullt på minus 10 eller 12 før neste sommer. :)

Grethe 'gyldenlakk' sa...

Synd at man har Nokia telefon.... snedig program.

Gunn sa...

Fant bloggen din via et søk på Google. Har lastet ned denne appen nå og den ser ganske så genial ut. Fantastisk at man kan scanne inn strekkoden på matvarer og finne de så lettvint :-) Takk for supert tips!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...