Fantastisk potet avling


Man skulle virkelig ikke tro at det var særlig smart, men jeg handlet altså 4 settepoteter av den blåsorten Blå Kongo. Dette var på Hagemessa i april. Som Jamie Oliver fan er dette noe man MÅ prøve ;)

Og de fire potetene har virkelig tatt HELT av.
27 store blå poteter ligger nå på benken og venter på kjelen!
I tillegg ligger en liten haug med Asterix.
Som kjent elsker jeg å høste egen mat, så dette var virkelig et kick for meg!
Jeg trodde jeg skulle få kanskje halvparten. Siden dette var i pallekarmer og jeg ikke hyppet i det hele tatt (bønner, løk og tomater i veien) trodde jeg ikke at det skulle bli noe særlig. Men jeg tenkte det var greit siden det var tenkt som en test. Jeg vil jo gjerne smake smaken først. Før jeg setter igang å lager Blå kongo land! ;)

Blå kongo innerholder 10 ganger så mye antioksidanter som vanlige hvite poteter. De inneholder mye Anticyanin som virker forebyggende mot kreft og betennelser, samt virker bremsende på aldriprosessene i huden. Ja... det høres jo greit ut!
:)
Les mer her >

Mine Blå kongo var svææære. Den største veier 380 gram og er 15 x 8 cm.
Min største potet så langt!


Stengelen er lilla på Blå Kongo



Den aller største poteten min!

Kommentarer

Så supert! Skjønner at dette er morsomt. Har aldri dyrket så mye selv, men så har jeg på en måte nok i jobben min. Blå Kongo er en spennende potet som skal forskes mer på. Bl.a. for de ekstra pigmentene (anthocyaniner) den inneholder. Det blir vel en spiss på middag med egne poteter!
Lin sa…
Tusen takk begge to! Jah i morgen skal iallefall de hvite potetene til pers! :)
Stas!
Sunniva sa…
For en morsom potetsort! Den vil jeg også prøve neste år, alle må jo bare like den som er så fin :)