torsdag, september 22, 2011

Høst i Bestefarhagen

Så er det altså blitt høst også i bestefarhagen. Jeg lå en uke bak klippeskjemaet vårt. Det har vært for travelt og jeg henger ikke med i stroppen.

Godt var det derfor å se i dag at gresset aldeles ikke hadde vokst seg svært. Det var egentlig ganske lite vekst siden sist (3 uker siden)
Klipperen der er rustet å jeg får ikke stilt klippehøyden opp slik det er anbefalt nå, så etter mye diskusjoner om krigen, drømmer, nypevin, demens og blodomløp fallt vi ned på konklusjonen om å ikke klippe i dag.

Jeg klippet litt borte ved garasjen og stien inn fra garasjen til huset samt litt rundt ripsbuskene for der var det faktisk litt høyt, også raket jeg løv en times tid.

Hagen er så godt planlagt og gjennomarbeidet. Det er masse Rhododendron og annet vintergrønt, passe med bærbusker, endel frukttrær, en liten rund eng midt i plenen full av valmuer og andre blomster.

Det er også plantet lass på lass med Nyperoser (Rosa rugosa). Den har putret og gått siden tidlig i sommer og nye knopper kommer fortsatt sprintende. Dog begynner det å bli trangt om plassen. Nypene er virkelig sååå vakre og dekker hele den store skråningen som er fulldekket av denne nydelig rosa.
Her skulle du ha vøri Jan Sølve!


På skyggesiden er det ingen blomstring nå. Men på andre siden kommer knoppene i fleng. 
Dette var nest siste tur i bestefarhagen for i år, og vi kommer nok til å savne hverandre alle sammen.
Jeg har lovet å komme tilbake til våren, og har også lovet å beskjære alle trærne. De er ikke beskåret på endel år, så jeg må nok lese meg opp litt.
.

2 kommentarer:

stallnilsen sa...

Fine bilder, ser det var masse nyper på trærne, ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;)

Lin sa...

Håper du har hatt fin helg du og Lisbeth! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...