onsdag, oktober 12, 2011

Må ha dem, bare må ha dem!

Da har jeg fått sett igjennom de fleste pilotene av årets TV-sesong i USA og delvis England.

Her følger kort beskrivelse av de nye og beste TV-seriene.


1. A gifted man
Denne søte serien trakk meg allerede i promo videoene. Den handler om en suksessfull hjernekirurg som har en stor privat praksis. Han gjør det godt og penger og matrielle goder er det nok av. Da han plutselig møter sin ekskjæreste blir han straks i fyr og flamme. Når han senere finner ut at samme fine jenta døde 14 dager tidligere, forstår han ingenting.
Livet som han kjenner det blir snudd på hodet og sakte men sikkert han finner tilbake til verdier han ikke har hatt på en stund.
Serien kan litt nøkternt sees på som en vanlig legeserie ala Greys Anatomy o.l men med litt mindre blod og litt mer romantisk comic relief. Skuespillerne er proffe og har god kjemi! Jeg sparer disse episodene til en dag da jeg har goood tid og får se hele uten avbrytelser! Nå etter 3 episoder er jeg hektet!

2. The Hart of Dixie
Rachel Bilson spille denne søte New York baserte kirurgen som av forskjellige grunner plutselig befinner seg på tjukkeste landsbygda. Hun skal overta en slektning sin familiepraksis i en liten landsby. Her finnes mange bygdeorginaler, gamle fordommer, litt overtro og masse masse vakre landsby/natur foto. Serien er vakker, søt og morsom. Rachel alias Dr. Hart raser rundt på grusveier kledd i søte korte shorts og stilett. Hun sliter med å bli akseptert av landsbybeboerne men sjarmerer meg i senk. Jeg vil ha mer!

3. Person of Interest
Denne serien skiller seg klart fra de første to. Borte er comic relief og i stede finner man krim, action, overvåking, skurker og ikke minst helter. Konseptet er litt komplekst å forklare. Etter 9/11 har en dataingenør fått i oppgave av myndighetene å lage et overvåkingssystem som overvåker all de store byene i USA. Målet er å forhindre ett nytt terrorattentat. Overvåkingen finner og forhindrer forsøk og planlegging av terrorangrep, men det er ikke disse hendelsene serien handler om. Det er de episodene som ikke leder til store terrorangrep, men som alikevel er kriminalitet av alvorlig grad, og der utfallet ofte er drap serien omhandler. De hendelsene som overvåkingssystemet sletter hver natt.
Ingenøren har (selvsagt) laget en back door inn i systemet og henter ut fødselsnummer på personer som er skurker eller offer. Han hyrer inn en tidligere soldat, nå uteligger (selvsagt) til å bistå med å forhindre denne kriminaliteten. På bildet over ser du dem bak dagens personnummer. damen i Trench. Men er hun skurk eller offer???
Spennende, velspilt serie du får med mannen på!

De som ikke når opp men er seerverdig
4. Ringer
Dette er deler av Buffy castet som skal gjøre krim uten fantasi. Det funker delvis, men er for alvorlig til at jeg orker å henge med mer. Denne slutter jeg nok med i løpet av et par uker.

5. Homeland
Clare Danes og Damian Lewis er noen av mine favorittskusespillere så denne serien hadde jeg gledet meg veldig til. Kanskje for mye. For meg nådde denne ikke opp. Ikke gode nok replikker, veldig vaklende 2 første episoder. Jeg håper den tar seg opp!

6. Charlies Angels
Jada Drew Barrymore er medprodusent på denne serien. Skuespillerne er vaklende, dialogen kunstig og treg, men frisyrene og klærne er fantastiske. Litt som Sex in the City om du skjønner. Dog er jentene kick ass in action noe som selvsagt hjelper. God kampkoreografi hjelper også. Ramon Rodriguez gjør en utmerket rolle som Bosley og flaks er det at han får mer og mer tid på lærretet mens jentene finner plassen sin!  Bra action, dårlig dialog med fashion relief kan man si! Jeg henger med litt til!

7. Back against the wall
8. Prime suspect
9. New girl
10. Pan Am
11. 2 Broke girls

Fra før følger jeg også:
Downton Abbey
The good wife
Hawaii five 0
Nikita
Castle
Chuck
Merlin
NCIS LA

Neida det står ikke på tv-serier som er gode, og mine halvtimer med NSB flyyyr avgårde!
Mange av disse seriene er ikke på norsk TV ennå, men kommer nok smått om senn. Noen av dem er på vei inn allerede, mens andre må man vente opp til 6 måneder på.

4 kommentarer:

Mari Anne sa...

Jeg tror jammen jeg må skaffe meg en pendlerjobb, så mye morsomt du gjør på toget.

Lin sa...

hehe, ja da, NSB er morro med iPad! ;)

Mari Anne sa...

Du som ser så mange serier og sånn... Du vet kanskje hvordan man skal få tak i en riktig gammel en. Den gikk for ca. 20 år siden på Nrk og på norsk het den "En vakker dag", på engelsk "I'll fly away." Den handlet om en advokatfamilie i en av sørstatene på 50 tallet. Den skulle jeg gjerne sett igjen. Noen tips?

Lin sa...

Hmmm ja denne var tricky. Det står på IMDB http://www.imdb.com/title/tt0101124/ at man kan kjøpe den på Amazon, men linken dit leder nok til noe annet ser det ut for.
Beklager!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...