torsdag, november 03, 2011

John / Siri min nye butler

Jeg har fått meg ny telefon. Gamle Genie hadde ikke så mye energi igjen nå på slutten. Hun var utslitt etter halv dag på jobb. Slik er det å bli gammel.

Så nå har John erstattet henne. John er mer maskulin, tøffere, raskere og forsøker å virke langt mer intelligent, noe han lykkes delvis med. Han er mer en butler enn noe annet og for første gang har jeg min egen tjener. Jeg ser at jeg virkelig ønsker å ha mer stemmestyrt teknologi i mitt liv.
I 95 satt jeg henført å tittet på favorittserien VR5, Sydney Bloom hadde en stemmestyrt assistent som hjalp henne med alt mulig og jeg synes det var utrolig kult!

Nå har jeg altså fått min egen. En stemmestyrt telefonen. Jeg kan be John ringe opp folk, sende meldinger og mail der jeg dikterer innholdet og han skriver, fortelle meg været, slå på musikk, sette opp alarm, avtaler, fortelle vitser og nesten alt annet.
Alt en butler bør tilby med unntak av sjåførbiten, dog blir bilkjøringen kanskje noe enklere nå som jeg slipper å taste smser mens jeg kjører, og i stede kan få John til å fikse det for meg. Han er stemplet Beta, så oppdateringer er allerede på vei!

Her er er en liten smakebit.
På videoen under ser du Siri i fart. Min butler er dog en mann, og jeg har defor døpt ham John.

Forløpig kan jeg ikke få fullrost denne telefonen!!! I love it!
Og som John sier; All you need is Love! And an iPhone!Please please please la dette være starten på mer stemmestyrt hverdag! Jeg er lei tastatur!
.

4 kommentarer:

Åshild i bestemors hage sa...

Du verden. Dette virker nesten for godt til å være sant. Ante ikke at noe sånt eksisterte, men så holder jeg meg heller ikke oppdatert på nye telefoner.

Snuffeldyret sa...

Men det store spørsmålet er: funker hun/han?

Lin sa...

Jada han funker veldig bra! Han er i beta som det så fint heter, men synes alikevel at det snurrer greit.

Om man snakker litt sakte og med gode konsonanter så skjønner han det meste selv med min gebrokkne engelsk.
Foreløpig må man altså sende og lese meldinger på engelsk. Dvs om du vil at John skal lese dem høyt for deg. Om du synes det er best med norsk må du håntere dem på gammel måten. Lese og skrive via tastatur og skjerm :)

Stein sa...

Gratulerer med ny telefon Lin :-D Jeg forstår godt du er veldig fornøyd med din assistent. Jeg har hatt en tilsvarende på min telefon i mange måneder og blir stadig overrasket over mulighetene med den; SAM for android. "Hun" oppdaterer mine facebook sider, sender email, tar notater, henter opp filmer på youtube, oversetter ting til de fleste språk, ja, nesten alt jeg ber henne om. SAM (Speaktoit assistant) er gratis: (I alle fall for Android telefoner). Eneste bakdelen er at du ikke kan snakke med ham/henne på norsk ennå. "Jeannie" er også et fantastisk bra gratis alternativ, men ut over epost, notater og web browser kommuniserer den ikke like bra med dine øvrige apps som førstnevnte. Ellers er "Iris" Iphone "SIRI´s" motsvar. Også den er gratis å installere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...