lørdag, januar 07, 2012

Snøfrøsådd - utolmodig ....

I nordlige deler av USA har en "ny" trend satt fart. Wintersown.

Konseptet er enkelt. Man gjenbruker en stor / mellomstor emballasje (gjennomsiktig eller tilnærmet), fyller på litt jord. Sår. Lager ventilasjons og drenerings -hull. Også settes det ut i snøen / vinteren. Man ønsker at det skal kunne komme inn lys og gjerne også vann/snø. Så skal det altså etableres et mikro mikro klima inni beholderen som gjør at frøene spirer tidlig. Jeg har ikke helt funnet ut hvor tidlig, men jeg har nok av frø jeg kan teste dette på!

Dette er vel ikke heeelt nytt, rent teoretisk. Dog vil det bety at man kan begynne med en gang. Nå i dag foreksempel!
Jeg tipper at planter som Akeleie og Solhatt ville digge dette. Om dette fungerer i Norge har jeg ikke testet, men jeg akter altså å teste dette ut asap.

I følge damen "bak oppfinnelsen" mener at omtrent alle herdige planter kan såes ute i snø. Både stauder og ettåringer.

Les artikkel og se bilder i bladet "Garden Design" her >
Les "How to wintersow" her >

.

4 kommentarer:

Snuffeldyret sa...

Akeleie trenger ikke kulde for å spire, den dukker opp som ugress i pottene uansett hva du gjør..

Mari Anne sa...

Så bra at du tester. Jeg følger spent med.

Min Verden sa...

Hei - jeg har en tilsvarende test hos meg for de frøene som normalt selvsår. Jeg har laget drivbenker og tenker å plante ut i bed til sommeren. Håper det går bra :)

Når det gjelder pellisene dine. Klipp ned (som en roseklipp) - klipp en fin form. Ikke helt ned. Tørre og døde grener kan tas helt bort. Potte om. Gjødsle i hver vanning - men litt pen vanning, ellers er faren større for at de råtner. Lys! De kan godt stå i vinduet på et kjørlig rom også.

Lykke til. Hanne

Mari Anne sa...

Pelargonia må ha varme i tillegg til lys for å starte veksten. Sett dem på planterommet ditt. Skudd i god vekst setter lettest røtter, og blir best utgangspunkt for nye planter. Overvintring derimot kan med fordel skje lyst og kjølig.

Dette er vel egentlig en kommentar som ikke hører til dette innlegget, men siden Hanne har skrevet her poster jeg på begge steder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...