En knall Tandoori grillet torskemiddag som ikke smaker fisk


Vi er glade i torsk! Også har vi masse i frysern som vi har fått av mamma og pappa. Også på hytta så har vi masse torsk ved brygga. Så nå har jeg vært på jakt etter en litt spæisa torskerett som skiller seg litt fra andre. Kanskje asiatisk. Også skulle vi grille. Og etter en masse googling og litt "vi tar det vi har prinsippet" ente vi opp med en slager!
Den beste fiskeretten vi har spist på leeenge!

Ingredienser til 4 personer:

4-6 torskefileter

Marinade
2,5 dl Yoghurt naturell
1/2 dl oliven olje (gjerne ikke kaldpresset)
4 fedd hvitløk revet eller presset
2 ts fersk ingefær revet
2 ts Spisskum
2 ts malt koriander
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie

Grønnsaker
Asparges
Sopp
Løk
Paprika
Eller det du har for hånden

Dressing
Raita Spice mix Santa Maria
2 dl Yogurt naturell eller mat yoghurt

Bland sammen alt i marinaden og legg fisken (ikke frossen) i marinaden i kjøleskapet en time.
Del opp og tre grønnsaker på spyd om du ikke vil grille dem hele. Best med en grønnsak pr spyd da de har forskjellig grilltid.
Pensle grønnsakene med olje iblandet litt grillkrydder, salt og pepper og evt litt BBQ saus (egnet steking)

Bland opp dressingen og sett i kjøleskapet i 15 minutter

Bruk en grill med hel stekeplate eller bruk et aluminums brett/form. Man kan sikkert også bruke vanlig aluminiums folie. Stek fisken på begge sider i totalt 12-20 minutter. Torsk er enkelt ved at den faller fra hverandre når den er ferdig. Bruk medium varme så du ikke svir marinaden, den er nemlig veldig god :)

Server gjerne med ris eller nan brød, eller som oss, bare med masse grønnsaker.

Kommentarer

Supert med tips. Vi er også en fiskefamilie, og har tilgang på god og egenfisket fisk. Og det blir lett de vanlige "traverne" på menyen. Skal jammen prøve denne ved en andledning. Nå har det gått i fiskewok med litt sursøt chillisaus i lettrømme, men alt blir man lei av...
Sunniva sa…
Takk for supert middagstips.Det så bare sååå godt ut! Den vil vi prøve. Alltid spennende med noe nytt på grillen, og vi er litt treige på å bruke fisk. Men nå...