søndag, mai 13, 2012

Magnolia feberDa er Magnolia sesongen på hell. Iallefall for disse tidligblomstrende som blomstrer før bladverket kommer til. De lure har nok også kjøpt seg en som blomstrer litt senere for å spre gleden litt. 
Jeg har en slik gul en på ønskelisten. Kanskje i 2013 :) 
Bildene her er fra min lille Magnolia stellata busk som jeg snart håper vokser seg til et stoooort tre :)


Bildene er tatt rundt 1ste Mai.

3 kommentarer:

Ninni sa...

Oj, sååå mange blomster du har på din! Jeg kjøpte min i fjor og har den i en stor murerdunk, den har sparsom blomstring. Dessuten blir blomstene raskt brune i ytterkantene, er skuffet over den. Hvor lenge holder dine blomster seg fine?

Lin sa...

Jeg kjøpte også min i fjor. På halv pris på Plantasjen på slutten av sesongen. Jeg fikk frost på min kanskje 4-5 dager etter disse bildene og da ble de brune alle sammen. Det er vel det med disse tidlige Magnoliaene at de blomstrer før faren for frost er over og da ryker blomstene. Dog kom knoppene seg igjennom og hun står fortsatt i blomst.

Jeg vil tro blomstene holder 2-3 uker om ikke frosten kommer.

Jeg vannet lass i fjor høst og gjødslet da jeg leste et sted at det er da knoppene dannes.
Den fikk også RootGrow (mycorrhizal sopp) når jeg plantet den. Jonny (se) sa at han har sett mange bilder av Stellata nærmest i vannkanten på bilder fra Kina, så jeg vanner på :)

Håper du får mer blomster neste år!

Ninni sa...

Det har ikke vært kuldegrader her, men nede i 0 har nok temperaturen kommet. Kanskje det ikke skal mer til. Jeg gjødslet ikke etter at jeg kjøpte den, men plantet over i ny god jord. Jeg har også lest at Rhododendron skal gjødsles etter blomstring, jeg må prøve det. For sen høstgjødsling er vel ikke utelukket av det gode. Den som står i murerbajje og trenger sikkert mer gjødsel enn i bed. Kanskje jeg skal hive oppi både nå etter blomstring og sensommer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...