Ny hund, venn og turkompis

Ja nå har vi snart vært en måned uten hund. Savnet av Bilbo er en ting, men også savnet av en hund er sterkt. En venn som følger med rundt forbi, passer på når mor er alene hjemme, forlanger turer selv i regn og en som kommer bortom sofaen og tigger om litt kos. Disse tingene savner vi veldig.
Så with no further ado.... vi har bestemt oss for å skaffe ny hund.
Siden flere i familien er allergiske må hunden være "allergivennlig" og siden flere av de samme er litt redd hund og da særlig valp er vi på jakt etter en litt mer voksen hund. Vi vil også ha en hund som er glad i å trene lydighet/agility og som ikke er suuuper stor og sterk fysisk.
En omplasseringshund eller en fortvert avtale kunne være en god løsning.

Jeg tenker på denne nye hunden hver dag hvert sekund, men vi skal nok forsøke å vente til over sommern eller i sommer. Men skulle det dukke opp en perfekt en, så gjør vi det egentlig når som helst.

Her er noen av rasene vi titter på i prioritert rekkefølge:
Schnauzer (mellom elle dverg)
Puddel (mellom/dverg)
Forskjellige doodles (blandingshunder med puddelpels fra mor eller fra)

Irish Softcoated Wheaten Terrier
Kerry Blue Terrier

Forskjellige vannhunder (men de er så store)

Jeg sitter time ut og time inn på finn.no og omplassering.no

Også har animal planet flotte små filmer. En per rase som er veldig kort og godt innblikk i en rase.


Vi er så heldig å få dele denne nye hunden med min fine mamma og pappa som er veldig hundeflinke folk, så det vil jo lette litt i hverdagen.

Om du har noen tips og erfaringer rundt allergivennlige raser, valper og omplassering så setter jeg veldig pris på det. Vet du om en hund som passer våre behov som trenger nytt hjem, så roooop ;)

Kommentarer

Kurt Jarnes sa…
Grethe Borge tipset om deg og din søken etter hund.
Vi har en Labradoodle som vi er SVÆRT fornøyd med. Røyter ikke og er en super hund. Den er 28 kg så jeg vet ikke om det er for mye hund for dere.
De kommer i flere størrelser, så her nå du sjekke litt hos opdrettere.
Doodel generelt er energibomber om du er uheldig med dem. Vi har fått en som er god, og bobler ikke over av energi. Så pass på her. Føler vi har vært heldig (sikkert flink og ...)
Schnausere er en krevende rase ...

Omplasseringshunder ville jeg kontaktet for eks FOD . Forening For Omplassering av dyr. Søk dem på FB.
https://www.facebook.com/FODOSLO?fref=ts

Lykke til i valget.
Vi har en portugisisk vannhund på 3 år. Hun er en veldig stor tispe på 22 kg, mens hannhundene er litt større.

Rasen krever noe pelsstell slik alle såkalte allergivennlige hunder har.

Det er en morsom rase med lang historie som fiskebåthunder. De er ganske krevende i forhold mental stimulans, og de er ikke en hund som bør være mye alene. De er smarte og liker å jobbe , derfor kan de finne ´jobber´som du ikke setter pris på når du ikke er hjemme.

Til gjengjeld er den veldig lojal til sin eier og vil gjøre alt for å være til nytte. Vår hund kan minst 100 ord - de har en stor kapasitet for å lære ord og kommandoer. Og hun er en herlig kosebamse av en hund. Hun er med over alt og trives i aktiv utfoldelse i alle slags miljøer - ski, båt og på tur til fots.

Jeg vil også anbefale å ´teste´familiemedlemmene med en lånehund av ønsket rase en helg eller tilsvarende for å slippe å komme i en situasjon at hunden ikke var så innmari allergivennlig allikevel.


Lin sa…
Gosh så masse innspirerende kommentarer! :)
Ja disse hundene skal jeg virkelig grave mer i!! Takk!