onsdag, juni 19, 2013

Valpen Cleo - den første måneden hos oss!


Cleo har bodd hos oss i snart 1 måned nå. Hun har rukket å bli godt kjent og blir stadig tryggere og tøffere. 
Hun har sluttet å legge seg langflat ovenfor fremmede 
Hun har sluttet å være stille når hun ser nye folk/dyr/bevegelser/skyer/helikopter/katter
Hun har endelig begynt å spise godt
Hun har endelig fått klippet neglene sine
Hun har fått sin første redningsvest
Hun har badet for første gang hos oss (både i havet og i badekaret)
og hun har fått sin første kjærest
…. alle de riktige tingene altså!Valpekurs


Vi har nå kommet halveis i valpekurset og det går strålende. Hun bjeffer ikke lenger hele kurskvelden igjennom og roer seg langt raskere. I starten var instruktørene veldig skumle (plassert i kategorien ny og skummel), men nå hilser hun på strak pote!

Det er Jacob som er hundefører og jeg som er Jacobfører. Ikke alltid like vellykket da vi alle tre er litt utolmodige. Vi gjør vårt beste og så langt ser det bra ut!

Hun kan nå sitt, dekk, bli (med kort bånd), "se her" og enkel innkalling. 
Hun lærer fort og liker det. 
Dog blir hun også lett lei. Det må være MYE godbiter og GODE godbiter (fiskekake er favoritt) og det må være morro og masse ros. Tid er også viktig. I stede for å si sitt sitt sitt sitt så må man si det en gang, med både tydelig vokal og tegn, også vente til hun adlyder. Selvom det kan ta litt tid. 
Er godbiten god nok gjør hun sitt dekk sitt dekk se her sitt dekk sitt dekk på ca 1 sekund. 
På mandag denne uken var vi på bytrening. Poenget her er å bli vant til bybildet fra en tidlig alder slik at det ikke blir skummelt og utrygt senere. Vi fikk vist henne travle bybilder, parkeringsgarasje, skumle nettingtrapper, togperronger, underganger, heiskjøring, barnevogner, skateboards, sparkesykler, gangfelt, svingdører osv. Hele tiden småtrening med sitt dekk bli. 

Første besøk hos vetrinæren
I går var vi også hos vetten for første gang. Samme vetten som avlivet Bilbo for oss, så jeg føler at hun kjenner jeg godt og motsatt!
Godt å ha en vett man stoler på!
Hun gikk igjennom Cleos kropp og papirer og var strålende fornøyd. En mønsterpasient sa hun. Cleo sto stille og pent og lot alt skje. Det eneste jeg fikk korreks på var tannsten. Hun har masse tannsten for alderen. Jeg fikk med tannbørste (microfiber klut fingerbøl) og tannkrem hjem. Kanskje det er alle godbitene hun har fått med treningen. 
Ellers kunne vetten også fortelle at Cleo holder på å få sin første løpetid. Hun er hoven bak samt at hun slikker seg mye. Hun er også litt rastløs, hun finner liksom ikke en god hvilestilling. Godt Jacob er ferdig på skolen snart så slipper hun å vifte rundt inne i buret. 


Kjærsten
Og som om det vetten sa var et cue, så dukket nabohunden Tammy opp på terassen samme kveld. VELDIG vennlig Tammy. Cleo synes han er dritkjekk, men kanskje litt pushy. Vi endte med å bringe Tammy trygt hjem. En valp kan ikke få valper Tammy. :)
Tror nok ikke det var siste gang han gjestet oss!

Hver morgen før vi går på skole og jobb har vi alle 3 smilt og ledd en masse. Jacob er superlett å få med ut på tur og tar sitt medeierskap med stor iver. Alle deltar flott i oppdragelse og kos!
Cleo gjør oss til en bedre familie!

Her er en liten film av Cleo spilt med mobilen :) >

3 kommentarer:

Villrose sa...

Ja, hund bidrar positivt til familiefellesskapet :-)
Fine bilder og film. Kalita har jo bare vært hos oss et par dager, så vi er i tilvenningsfasen. Spiste godt fra første kveld, og lystrer enkel innkalling nogenlunde. Viktig her hvor vi ikke har gjerde!
Ikke noe valpekurs nå, må nok vente til august med dressurkurs. Må trene så godt vi kan på egenhånd så lenge.

Lin sa...

Villrose:
Sååå stas å høre at dere er igang med Kalita! Håper dere får en koselig sommer sammen. Bare så du vet. Det går valpekurs i helgene i Oslo Hundeskole avd Follo i sommer. Kanskje i Oslo også! :)

Uansett ha en goood sommer og nyt henne!

Merethe sa...

Hei på deg Lin.
Nå har jeg sittet her og lest,tittet på bilder og kosa meg med bloggen din. Javist er det koselig med hund. Vi har også det. Og Mira fotfølger meg hele dagen lang. Har også vært igjennom å miste en hund. Vondt når det står på og slike trofaste føgesvenner vil alltid ha en stor plass i hjertet. Nydelig lita valpefrøken dere har. Titter gjerne innom igjen. Stor klem Merethe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...