tirsdag, januar 07, 2014

Frøkjøp til kjøkkenhagen fra WIsley Plant Centre


I helgen var jeg en tur i England igjen og denne gangen med Mamma som åpenbart ikke har noe mot hverken litt shopping i Guildford OG ikke minst en tur innom Wisley.
Hagesenteret på RHS Garden Wisley er virkelig helt fantastisk. Åpent hele året, har maaaaaasse stauder, busker, planter og også småpotter med håpefulle. Også er det sååå billig.
Dog er det jo ikke lov å ta med slikt til Norge. Sukk.

Derfor er det hageutstyr, verktøy, dyrematere, klær, støvler, bøker, potter, løk og ikke minst frøavdelingen som lokker. Frø og løk er også tilgjengelig året rundt.
Dahlia og liljer var på plass nå.

Siden min kjøkkenhage er utvidet med rundt 100000% så har jeg nå deilig plass til flotte rader med grønnsaker og frukt.

Jeg fant noen frø:


Jeg har hatt kjøkkenhage noen år nå og er på jakt etter noe nytt og spennende! Jeg liker både asparges OG erter, så denne må jo være knall. Har du erfaringer med den er jeg svært interessert!

Jeg elsker skjermer. Alle størrelser og farger. Målet er at rosebeddet skal fylles til randen av skjermer, spir og knapper også juleroser langs heeeele fronten!

Sukkererter er jo nom nom. Disse ser jo nesten ut som de smaker sjokolade. Vel, jeg tester dem iallefall. Er litt høyde på dem også, og det passer bra til meg som liker å lage klatrestativ. Høyde er stas i en kjøkkenhage!

Apropos høyde i kjøkkenhagen. Håper disse vil bidra til både det og besøk av bier og andre nytteinsekter i kjøkkenhagen!

Jeg har prøvd purre 3 år før og mislykkes hver gang. Men gir jeg meg? Nope! Prøver igjen. Jeg tenkte at om en frøpakke hadde kjendis på, så ble de litt dyrere, men slik er det altså ikke. Både denne og pakken med James på lenger opp, var billigste av sitt slag og tro meg, på Wisley er det MYE frø og også av samme slag. 

Når jeg sår erteblomster, sukkererter og erter har jeg aldri nok doruller, så nå har jeg jukset litt og kjøpt disse. 20 stk til 20,- :)
Jeg ville aldri innrømme om jeg hadde turt å putte noen helleborus skatter i kofferten, særlig ikke slike gule doble!!!

Om du synes jeg er litt pussig som reiser over til England på denne tiden da alt er i dvale, skulle du se meg der over. Både på Wisley, i skogen og i hagene vi besøkte. Hårene i nakken står rett opp, tårene sitter løst og jeg grøsser til anklene mens jeg forsøker å feste alt til minnebrikken i kameraet.

Knopper, grønne plener, eføy-kledde trær, blomstrende Rododendron og påskeliljer er det beste i hele verden midt i Januar!

.

6 kommentarer:

hagen vår sa...

Åh, det skulle vært meg. Det skal ikke mye til før jeg hyperventilerer når jeg ser vakre hager uansett årstid i England. Håper du lager noen innlegg.
Dill er veldig fint i bedet også, nydelig sammen bl.a. kjempeverbena. I år skal jeg forsøke å få purra til å blomstre. En dansk blogger fortalte at hun planta gulrøtter om våren. De får vakre blomster som Ammi majus. Lykke til! Anne

Lin sa...

Anne: Ja sant? Hyperventilering er et vanlig symptom på slike som oss på steder som dette.
Verbena og Dill er jo morro, så det på Ramme, de har ofte den komboen i kjøkkenhagen.
Gulerøtter i jorda som blir blomster sier du? Sånne du kjøper på supern? Hmmm
Har jo hørt at disse fine gulerotskjermene kommer år to, så kanskje jeg skal gi denne metoden en mulighet i stede. :)

Inger Marie sa...

Fantastisk sted!...jeg får lyst til å reise med en gang:)
Takk for inspirasjon:))

Mari Anne sa...

Jeg har overvintret gulrot ute i jorda (ikkeno problem) i håp om å få egenproduserte frø. Den blomstret og satte sikkert frø, men jeg var ikke der da de modnet og fant ingen.

Purre: Så tidlig inne (mars). Klipp tilbake (topping) 2-3 ganger. Plant ut når det er blitt varmt i jorda. Den dagen du planter skal det være overskyet og ikke meldt sol på et par dager. Legg gjerne fleece over. De skal plantes dypt og trenger mye vann og gjødsel. Lykke til

GundaM sa...

Hei der, jeg skulle så gjerne spurt deg om noe men finner ikke mail adressa di noe sted....
Kunne du stukket inn i bloggen min og sendt meg en mail så jeg får tak i deg på "privaten"...?

Plis ;) takk

Lin sa...

Mari Anne: Topping? Snauing av toppen å alle plantene altså? Hvor mye da? 1/3 del liksom?
Minnes du hadde lass på lass i isoporkasser og anseer deg for å være meget erfaren ;)

Gosh mye vann? Og jeg som har tomt som er overdrenert. Ja ja, som sagt, jeg gir meg ikke!

Takk for hjelp!!!

Inger Marie: Takk for koselig kommentar, og ja du har helt rett. Fantastisk sted!

GundaM: Utført og mail sendt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...