fredag, februar 21, 2014

Primulatid

Primulaene i butikken koster nesten ikke noe og selv om de knappt står 2 uker inne før de klapper sammen, så er de et etterlentet vårtegn.

Jeg pleier å plante Primula ut i hagen et skyggefullt sted og sirka hver annen gang så kommer de igjen et par år. De blomstrer forsiktig med et par tre blomster som er langt blassere i fargen enn ved innkjøp, men det gjør ikke noe synes jeg!

Her er ett par bilder fra mine rusleturer i England der de jo vokser villt som blåveis. Aldri store enger av dem, men en litten tue her og der, nesten alltid midt i en seng av eføy, gjerne i en skråning.

Fra en rusletur med mamma fra Shere til Albury i Surrey.

Langs en sti i Meon Valley (Hampshire) på vei opp til Old Winchester Hill

Goooood helg!

4 kommentarer:

hagen vår sa...

Hei! Primula er utrolig vakre. Har sådd fire forskjellige i år som står ute. Håper de slår til.
Det siste bildet er bildet av våren. Lyset i det er fantastisk.
God helg! Anne

Vigdis sa...

Primula er fantastiske vårblomster, spesielt de lysegule kusymrene. Det vokste noen i en skråning i min barndoms hage og jeg tror det er derfor jeg har blitt så glad i dem. De ligner akkurat på blomsten på det siste bildet du viser, vakkert!

Gerd Ellen Ottersen sa...

Vakre og vårlige primulaer, så nydelige vårtegn. Jeg pleier også å sette ut de avblomstrede, men de blir aldri like frodige ute. Men søte blir de :)

Lin sa...

Hagen vår: Så spennende at du har sådd primulaer! Jeg sliter med å så dem selv. Burde kanskje så dem ute i stede for inne. Takk for ros om bildet, det var en veldig spesiell morgen!

Vigdis
Jeg er helt enig. Jeg kjøper aldri noen andre enn de som ligner kusymrene. :)

Gerd Ellen:
Ja helt enig, de er såå vakre. Det er inne det første året de blir frodige, de neste årene nesten som små hvitveiser!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...