tirsdag, september 23, 2014

Grillet tomatsuppe med cherrytomater


Nå på høsten tar jeg inn lass av grønnsaker fra kjøkkenhagen til kjøkkenbenken. I år er det tomater i overflod. For det meste er det cherrytomaten Sungold, men også noen andre større. Nå har vi spist oss litt lei på dem ferske så da er denne oppskriften perfekt.
Selv ungene elsker denne, så da kan man slippe unna posesuppe :) 

750 g cherrytomater (eller andre)
3 fedd hvitløk
1 stor rød paprika
2 ss Olivenolje
Salt og pepper

1,5 dl matfløte
5 dl kyllingbuljong (eller grønnsaksbuljong)

Legg cherrytomater, paprika og hvitløk i en langpanne og ringle over olivenoljen. Skjær opp tomatene slik at de er rimelig like i størrelsen. Krydre med salt og pepper. Sett i stekeovn på 200 grader i 20 minutter midt i ovnen. 
Kjør gjerne litt grill de siste minuttene om du ønsker en mer røket smak på suppen, men hold et øye på dem da de lett blir svidd. Tomatene bør være sprukket og ha fallt litt sammen før du tar dem ut.

Hell grønnskakene og saften fra grønnsakene opp i en blender og kjør til jevn røre. Det er nok noe skall i suppen og den kan siles dersom man er var for litt tekstur. 
Hell suppen over i en kjele og ha i buljong og fløten. Kok forsiktig opp. Krydre gjerne med urter. 

Om du ønsker å tilsette noe ekstra er dette noen forslag: 
* Mozarella mot slutten
* Makaroni
* Hardkokt egg
* Litt olje blandet med finhakkede urter kan gi flott mønster om du ringler over suppen
* Foccachia, chiabatta eller annet godt brød

Denne tomatsuppen er mild nok til en barnefamilie. Ungene virker å like den godt. Om du vil ha en mer voksen smak kan du ha i chilli eller chillipaste. 

Har du kjøttfrie dager eller er vegetarianer kan du bytte kyllingbuljong med grønnsaksbuljong. 


Dyrkningstips
Om du ikke har drivhus og vil ha søte gode tomater hele sesongen er det Sungold du bør gå for. Mange fnyser av dem og synes de er for vanlige. Grunnen til at de er så vanlige er nok at de er veldig enkle å dyrke. Du finner Sungold frø i de fleste hagesenter i Norge. Man så frøene i mars april i stuetemp og setter dem ut helgen før 17. mai. 

4 kommentarer:

Maria sa...

Høres ut som en oppskrift å forsøke høstferien :-) Takk

Lin sa...

Ja det gjør vel det Maria. La oss håpe at frosten drøyer leeeenge til!

Turid sa...

Mmmm, denne skal prøves. Drivhuset er rydda, men tomatene ligger fortsatt på kjøkkenbenken. Hva??? er det noen som synes sungold er for vanlige?? Sungold er etter to sesonger fortsatt favoritten min. Søt og god, nesten som sukkertøy :)

Lin sa...

Så bra Turid!
Jeg er veeeldig enig og i Norge får jeg knapt til noe annet utendørs.
De er såå søte! Alle som har plukket og spist dem fra min kjøkkenhage har ment at de er de beste de har smakt ;)
Jeg har nå handlet inn ett lass frø med andre lignende sorter så det blir spennende neste år!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...