Turanbefaling Eikjol - Sterkerudhytta i Sørmarka

I dag har Bilbo og jeg vært på tur til Sterkerudhytta. Denne hytta er skiltet til fra alle skogholt i Langhus, og jeg er blitt nyskjerrig :)

Jeg parkerte på Eikjol (Kjør forbi Langhus skole, og hold veien til du ser skilt mot Eikjol. Se etter turskilt og parker et ok sted, det er mange ok steder å parkere) og ruslet veien inn og forbi en nydelig gård. Hovedhuset var gult og ganske så flott!!!
Fra gården blir grusveien en gressvei, og etter en stund en bred sti. Etter et kvarter eller så kommer man til Karlsrudtjern. Her er det badeplass og fiskemuligheter. Vel iallefall solgte en "boks på påla" fiskekort, og jeg tar det som et godt fisketegn. Bilbo syns det var helt topp å bade der, litt brådypt syns han, men han badet ikke på selve badeplassen. Vannet smakte vist fortreffelig!
Etter vannet kommer en slakk stigning opp mot selve hytta. Det er godt merket og er du i tvil, så hold til venstre :)

På Sterkerudhytta fant Bilbo ei søt snelle av en wheaten, som het Sara og bodde på Greverud. Hun var utrolig søt! Vi møtte ikke mange på denne lille turen, men noen var ute å løp/ruslet. Skal vistnok være mer befolket på søndager. Om vintern er det servering på Sterkerud.

Vi brukte ca 1 time tur/retur effektiv rusling. Bilbo tåler kun 3 km før halen faller ned og han vil hjem, så han syns det var i lengste laget. Jeg syns det var litt kort :) Totalt ca 4 km.



Passer nok ypperlig for:
Familie på sykkeltur
Trilletur med vogn
Løpetur
Om du vil, går det stier til Stallerudhytta fra Sterkerud (5km).


Skjønner du hvorfor rasen heter Wheaten Terrier? Ganske så hvetefarget.
Heter vel egentlig Irish Softcoated Wheaten Terrier dah, men alle sier bare Wheaten!
 



Er det ikke flott hovedhus? Resten av gården virket like velstelt! 



Bilbo bader i Karlsrudtjern! 



Karlsrudtjern 


Godt skiltet!


Er pent oppover og!



Kjøp fiskekort nå!!

Sterkerudhytta

Tror du ikke dett er et perfekt sted å løpe?


Ved Eikjol

Posted by Picasa

Kommentarer