Årets festivalguide og festivalgjengertips


Her kommer litt festivaltips til de som skal det i sommer.

Musikk:
Jeg skal ikke prøve å gi noen rating til festivalene rundt omkring i Norge. Det har Dagbladet allrede gjort på en utmerket måte her>
Her i huset skal vi på Slottsfjell, Veierland og Øya, og jeg rater dem i samme rekkefølge. :)

Mote:
Når det gjelder mote har jo Kate Moss gjort jobben litt for enkel. For 5-6 år siden vandret hun den legendariske festivalen Glastonbury med jeansshorts, singlet/vest og Hunter gummistøvler. Og siden den dag har det vært festivalantrekk nummer 1.
Da jeg nyss fant bildene fra årets Glastonbury er det intet nytt i festivalmote. Sett bort fra en litt større t-skjorte og en hatt, er alt som før. Jeans shorts, baggy t-skjorte eller tank topp, støvler med strømper (om det blir regn), frynseveske og en hatt. Trikset er at det skal ikke se ut som om du har strevet i timer for å finne ut hva du ska ha på deg. Selv om alle selvsagt gjør det :)

Du kan selvsagt velge å ikke kjøre Kate Moss varianten og heller finne på noe annet. Det som er litt stas er at folk tar den litt mer ut på festival enn til hverdags. Ta det du liker og gang med pi.
For noen er det sommerkjole og blomster i håret, og for andre grå trange jeans og band-t-skjorte. Du bestemmer, ikke Kate.

Ha uansett med en olajakke eller cardigan til turen hjem, Det kan bli kaldt!

Noen tips...
1. Ikke ha hvitt tøy (du blir skitten)
2. Om du vil stå laaangt fremme ved scenen, unngå sandaler (au)
3. Ikke ha kort kjole (man sitter på bakken hele dagen/natten og da er det utrolig tricky å ikke vise understellet. Ha evt på skikkelig store underbukser :)
4. Ikke ha på deg eksklusive klær som er uerstattelige. Utover sent på kvelden, får mange det for seg at det er gøy å hive halvfulle ølglass rundt, og som sagt... du blir skitten.
5. Skoene du har på festival bør kunne vaskes, eller hives. En av to!
Og ikke høye heler! Om du vil ha heler er kilehel et must :)

To bag or not to bag:
Det er det store spørsmålet. Jeg går som regel for ikke veske. Jeg velger et antrekk med gode lommer, har telefon, minibankkort og bonger i dem. Om du velger veske, så husk at den bør kunne henges godt på skuldra. Man har som regel en hånd for lite.

Mer innspirasjon og bilder fra Glastonbury finner du i Vogue her >

Huskeliste:
Billetter
Penger
Mobil
Har du med veske er følgende digg å ha:
Våtservietter (du får ikke vasket deg på hendene)
Dorull (det blir veeeldig fort tomt)
Solkrem
Sydvest og nødregncape (om det er skyet)

En av de viktigste tingene å huske på festival er vann!
Drikke masser på masser med vann! På de gode festivalene står det folk å deler ut glass med vann over alt, mens andre tar betalt for dem.

Om du skal flere dager på rappen er det supersmart å ha et godt fotbad tilgengelig. Trøtte skitne føtter trenger nødhjelp!

Kommentarer

Unknown sa…
Riktig, man skal feire med stil.
ps: Hvor er bilde/oppskrift på
FØDSELSDAGSKAKEN !!!