Jeg er veldig glad i pizza. Jeg vil gå så langt som å si at jeg elsker det!
Jeg liker tynne italienske og tykke kjøttdeigete kjellerstuepizzaer fra 80-tallet, sprø og myke, med kant og uten kant...jeg liker nesten absolutt alle pizzaer! Mamma lager verdens beste pizza, og jeg har lenge forsøkt å få like god som hennes uten hell. Ikke før nå... med denne oppskriften blir deigen nesten like bra som mammas :)
Oppskriften du får her er blitt en vinner her hos oss. Den har vel litt mye fyll til å kunne kalles Italiensk, men ikke nok til å være norsk kjellerstuepizza, så da kaller jeg den halvitaliensk.
Vi lager alle hver vår siden vi er litt sære :)
Pizzadeig: (nok til 2 porsjonspizza, eller en langpannepizza)
6 dl hvetemel eller italiensk pizzamel
6 ss olivenolje
2,2 dl lunkent vann
1/2 pakke gjær (25g)
1 ts salt
Hell hvetemel og olje i en god bolle eller tøff kjøkkenmaskin som har eltekrok. Varm opp vann, mål opp og bland med kaldt til det blir lunkent. Om du som meg bruker fersk gjær rører du den ut i vannet. Tørr gjær blander du ut i melet. Tilsett salt og elt av hjertens lyst. Jeg pleier nok ikke å bruke opp alt vannet, men avpasser vannet til deigen løsner fint fra bollen. Noen ganger har jeg i litt mer mel om den blir klissete. Dekk med plast og sett lunt/vannbad.
Pizzasaus:
1/2 løk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
3 stooore overmodne røde hakkede tomater eller en boks knuste
(ikke gå for orange, da kjører du heller boks)
1 neve fersk oregano finhakket
3 ss god olivenolje
1 ts sukker
Salt og pepper
Brun løk og hvitløk forsiktig gyllen i 1 ss olivenolje i en kjele. Ha i tomater og kok i 20 minutter på lav varme. Om du har tørr oregano har du den i med en gang. Med fersk venter du til etter koketiden. Smak til med salt, pepper, ca 2 ss god olivenolje og 1 ts sukker.
Fyll:
Jeg bruker kokt skinke og paprika under osten, også legger jeg på Parma eller Serrano oppå osten.
Jacob bruker wienerpølser skåret i tre skiver på langs under osten
Pål bruker ananas og Pepperoni over osten.
Ellers har vi hatt suksess med Bacon, sopp, kjøttdeig, løk og tomater (oppå osten) som fyll.
Av ost liker jeg best en blanding av Jarlsberg, Ridder og Port Salut der Jarslberg får hovedrollen. Jeg synes også blåmuggoster er stas, men havner vel oftest på Jarlsberg.
Siden vi spiser mye pizza og lett går lei er vi alltid på jakt etter tips. Har du noen å dele her blir jeg veldig glad!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar