Vi hadde kalkunbryst her forleden, og på esken sto en utrolig god saus.
Jeg har laget andre appelsinsauser tidligere og felles for dem alle, er at det tar mange timer å lage. Fra 2-4 timer. Ofte smaker de mer sukkersky enn appelsin, men ikke denne!
Jeg legger ut oppskriften her, men har hentet den fra Prior sine nettsider og de står også på esken med frossen kalkunbryst.
Den er like god til and og kylling også. Server med båndspagetti eller poteter.
Appelsinsaus 3-4 personer
2 sjalottløk
1 ss smør
1 ts hakket, rød chili
2 dl hvitvin kan evt. byttes ut med silt sky
Saften av 2 appelsiner ca 2 dl
2 dl crème fraîche
1/2 ts salt
litt kvernet hvit pepper
litt revet appelsinskall
Finhakk løk og stek den blank i smør. Ha i chili, hvitvin/sjy og appelsinjus og la det syde i ca. 10 minutter. Tilsett crème fraîche og la det koke ytterligere noen minutter. Ha i litt revet appelsinskall og smak til med salt og kvernet pepper.
Jeg har laget andre appelsinsauser tidligere og felles for dem alle, er at det tar mange timer å lage. Fra 2-4 timer. Ofte smaker de mer sukkersky enn appelsin, men ikke denne!
Jeg legger ut oppskriften her, men har hentet den fra Prior sine nettsider og de står også på esken med frossen kalkunbryst.
Den er like god til and og kylling også. Server med båndspagetti eller poteter.
Appelsinsaus 3-4 personer
2 sjalottløk
1 ss smør
1 ts hakket, rød chili
2 dl hvitvin kan evt. byttes ut med silt sky
Saften av 2 appelsiner ca 2 dl
2 dl crème fraîche
1/2 ts salt
litt kvernet hvit pepper
litt revet appelsinskall
Finhakk løk og stek den blank i smør. Ha i chili, hvitvin/sjy og appelsinjus og la det syde i ca. 10 minutter. Tilsett crème fraîche og la det koke ytterligere noen minutter. Ha i litt revet appelsinskall og smak til med salt og kvernet pepper.
Kommentarer
Har du sett? Hadde ikke fugl? Hmmmm, kanskje alle skal ned i vekt etter stor julefeiring og tyr til sunn fugl :)
Lykke til!
Jeg har også en laaaang oppskrift, men synes denne er godt nok på kort tid. :)
Smaken er som baken.
Bon apetit!