tirsdag, februar 17, 2009

Påls beste salat - Salade au Chèvre Chaud

Denne salaten hadde vi i dag. Vi skulle egentlig ha gjester, og de kan angre på at de måtte melde avbud. Gosh så godt. Egentlig begynte denne jakten på en god salat med varm chevre i Paris, for noen år siden. Som vanlig kranglet magen, og jeg endte som vanlig opp med salat som eneste jeg orket spise. Dette pleier å være en pine, men ikke i Paris. Denne salaten finnes over alt, og er super god!
Her følger vår oppskrift

2 porsjoner
3 sorter av den beste salaten du får tak i. Feks lollo, crispy, frisee
1 stor tomat, eller 3 cherry
1 stor håndfull valnøtter
4 skiver godt brød eller baguette
4 store skiver Chevre
2-4 ss flytende/lunken honning

Dressing
3 ss olje eller valnøttolje
1 ss rødvins eddik (eller balsamico)
1 ss dijon sennep
1/4 sjallottløk (om du har) finfinhakket
salt og pepper

Lag dressingen, bland alt
Legg brødet på stekeplate og chevren oppå brødet.
Strø nøttene på samme plate.
Putt platen inn på full fart med grill midt i ovnen. Her må du sitte pal og følge med. Når osten er smeltet og begynner så vidt å bli gyllen, tar du den ut. Vi tar ut nøttene før brødene for å ikke svi dem. De skal bare ristes. De lukter nydelig når det er klare!

Så legger du litt honning på hver osteskive. Er du glad i honning, og ikke på slankern er det bare å kjøre på. Det er supergodt! Littt honning bør man iallefall ha, det gjør liksom hele retten.

Skyll og riv salaten i biter, og legg sammen med tomater i stor pastatallerken. Sprinkle med dressingen over salaten. Dryss over nøtter og legg brødet på toppen.

Bon appetit!!6 kommentarer:

Harryford sa...

Fy flate den så god ut!!! Blir skrivi ut! - Men den med slankern -jeg elsker jo honning!!! - 2 porsoner, synes det var reine middagen jeg - for tiden!!!

Men, må jo bare spørre, er oven 250 grader varm nå du setter de under grillen, eller griller du med "kald" ovn? (ja det mangler litt basiskunskaper)!

Lin sa...

Sett den inn når ovnen er varm, men hold øye med den. Det går litt tregt i starten også plutselig er den gyllen. :)

Mari sa...

Dette prøvde jeg til frokost i dag (hvis en ser vekk ifra et par kanelsnurrer...) Kjempegodt! Har ikke pleid å ha valnøtter i salat og det var veldig lurt (glømte å riste dem) ellers så passa chevre og honning supert sammen. Så nå har jeg prøvd det :) Kan anbefales!

Anonym sa...

Stønn. Chevre og honning og godt brød er LIVSFARLIG! Med den dressingen der og salat forestiller jeg meg helt lettvint at det blir 'to die for'. Skal prøves.

Anonym sa...

Denne ble testet i går! Jeg drømmer daglig om Chevresalaten til Restauranten Bolivar som ligger i Oslo. Endelig fikk jeg somlet meg til å finne en ganske lik oppskrift til denne nydelige salaten! Heller ikke dårlig at min lokale grønnsakshandler solgte meg 4 hekto Chevre til 80 kr!
Jeg la til stekt Aubergin og paprika.. Venninnen min liker heller ikke nøtter, så hennes fikk et dryss med Pinjekjerner.. Takk for maten! ;)

Lin sa...

Anonym:
Ja var den ikke god?
Vi har nå laget den mange ganger og endret litt på oppskriften, kanskje jeg burde oppdatere den!
stekt aubergin og paprika høres jo også godt ut! Det får jeg teste! :)
Heia leverandører med gode priser og råvarer! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...