Denne salaten hadde vi i dag. Vi skulle egentlig ha gjester, og de kan angre på at de måtte melde avbud. Gosh så godt. Egentlig begynte denne jakten på en god salat med varm chevre i Paris, for noen år siden. Som vanlig kranglet magen, og jeg endte som vanlig opp med salat som eneste jeg orket spise. Dette pleier å være en pine, men ikke i Paris. Denne salaten finnes over alt, og er super god!
Her følger vår oppskrift
2 porsjoner
3 sorter av den beste salaten du får tak i. Feks lollo, crispy, frisee
1 stor tomat, eller 3 cherry
1 stor håndfull valnøtter
4 skiver godt brød eller baguette
4 store skiver Chevre
2-4 ss flytende/lunken honning
Dressing
3 ss olje eller valnøttolje
1 ss rødvins eddik (eller balsamico)
1 ss dijon sennep
1/4 sjallottløk (om du har) finfinhakket
salt og pepper
Lag dressingen, bland alt
Legg brødet på stekeplate og chevren oppå brødet.
Strø nøttene på samme plate.
Putt platen inn på full fart med grill midt i ovnen. Her må du sitte pal og følge med. Når osten er smeltet og begynner så vidt å bli gyllen, tar du den ut. Vi tar ut nøttene før brødene for å ikke svi dem. De skal bare ristes. De lukter nydelig når det er klare!
Så legger du litt honning på hver osteskive. Er du glad i honning, og ikke på slankern er det bare å kjøre på. Det er supergodt! Littt honning bør man iallefall ha, det gjør liksom hele retten.
Skyll og riv salaten i biter, og legg sammen med tomater i stor pastatallerken. Sprinkle med dressingen over salaten. Dryss over nøtter og legg brødet på toppen.
Bon appetit!!
Her følger vår oppskrift
2 porsjoner
3 sorter av den beste salaten du får tak i. Feks lollo, crispy, frisee
1 stor tomat, eller 3 cherry
1 stor håndfull valnøtter
4 skiver godt brød eller baguette
4 store skiver Chevre
2-4 ss flytende/lunken honning
Dressing
3 ss olje eller valnøttolje
1 ss rødvins eddik (eller balsamico)
1 ss dijon sennep
1/4 sjallottløk (om du har) finfinhakket
salt og pepper
Lag dressingen, bland alt
Legg brødet på stekeplate og chevren oppå brødet.
Strø nøttene på samme plate.
Putt platen inn på full fart med grill midt i ovnen. Her må du sitte pal og følge med. Når osten er smeltet og begynner så vidt å bli gyllen, tar du den ut. Vi tar ut nøttene før brødene for å ikke svi dem. De skal bare ristes. De lukter nydelig når det er klare!
Så legger du litt honning på hver osteskive. Er du glad i honning, og ikke på slankern er det bare å kjøre på. Det er supergodt! Littt honning bør man iallefall ha, det gjør liksom hele retten.
Skyll og riv salaten i biter, og legg sammen med tomater i stor pastatallerken. Sprinkle med dressingen over salaten. Dryss over nøtter og legg brødet på toppen.
Bon appetit!!
Kommentarer
Men, må jo bare spørre, er oven 250 grader varm nå du setter de under grillen, eller griller du med "kald" ovn? (ja det mangler litt basiskunskaper)!
Jeg la til stekt Aubergin og paprika.. Venninnen min liker heller ikke nøtter, så hennes fikk et dryss med Pinjekjerner.. Takk for maten! ;)
Ja var den ikke god?
Vi har nå laget den mange ganger og endret litt på oppskriften, kanskje jeg burde oppdatere den!
stekt aubergin og paprika høres jo også godt ut! Det får jeg teste! :)
Heia leverandører med gode priser og råvarer! :)