torsdag, april 30, 2009

My ditch - Rosebeddet del 2 - utgravingen

Og jeg graver og jeg graver og det blir så fint og flott, og hadde jeg hatt han gubben her så hadde jeg fått opp roooota. Gosh så masse røtter og steiner å grave opp.
Jeg har altså fått en gravemaskin til å grave en 50 cm dyp og 130 cm bred og 16 meter lang grav. Maskinen la alt innholdet oppå gresset ved siden av graven. Så har jeg da skilt ut røtter i en haug og steiner i en annen haug, også jorda tilbake i graven. Nå skal jeg snart fylle på og blande inn den nye jorda.

Jeg har lest at man ikke bør blande inn ferskt gress og annet grønt da nedbrytelsesprosessen krever MYE næringsstoffer som magrer ut jorda i stede for å fylle på. Jeg husker ikke helt hvilke næringstoffer som ble brukt opp, men når jeg får mer tid skal jeg grave frem igjen boken og greie ut her så jeg har dette til neste gang.

Heldig vis er jeg snart ferdig.
Jorden har kommet og kostet 2800,- for 10 kubikk inkl. mva og tilkjøring med traktor. Den er litt sandete, så de neste årene blir det storproduksjon av kompost.

Og i morgen skal jeg til Tønsberg og ROM hagesenter for å hente alle de fiiiiiiine 23 rosene mine! ooooohhhh lykke!

My ditch


My dirt

5 kommentarer:

Mokki sa...

Wow - du kommer til å få spademuskler :) Jeg er så misunnelig for vi har ikke forhold for å få frem en gravemaskin hos oss....så alt må gjøres med håndmakt.

Berit sa...

Dette blir fine greier, Lin!
Men jeg tror kanskje jeg ville plussa på roseantallet etter hvert. 16 meter, WOW! Du har plass til mange, din heldiggris!

Frøya-Heidi sa...

Imponerende innsats Lin!

Gleder meg til å se resultatet når rosebedet er ferdig.

Lin sa...

Shit! Har jeg kjøpt for lite roser? Jeg har The genorous gardener og Hurdal inni der. Flere som angivelig blir 120 høye og 100 brede. Jeg skal jo bort der i dag, så jeg får vel adde noen flere!
Men hvor mange?

Berit sa...

Hurdalsroa fyller mye, ja.
Plant de du har tenkt, og så kan du heller fylle ut seinere om du synes det blir for glissent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...