lørdag, mai 02, 2009

My ditch - Rosebeddet Del 3

Vel det kan jo neppe kalles en ditch lenger. Nå begynner det sakte å ligne et rosebedd.
Det ser ganske trist ut foreløpig. :(
Men bare vent...
Om et år eller tre, ja så formelig spruter det av roser nedover her.

Jeg har nå trillet og skuffet og trillet og skuffet ca 5 kubikk jord oppi beddet. Kjærsten hjalp til å trille endel, men ryggen og armene er nå en slapp masse som nekter å lyde noe annet enn "gå til sengen".

Problemet er jo disse seks meterne jeg målte feil første gangen jeg målte beddet. Beddet er altså 16 meter, ikke 10. Dette betyr at jeg må ut å kjøpe mer roser, nærmere bestemt 6 små lave under 60 cm og 3 store over metern. Roseexperten here I come!

Grunnen til at rosene har små groper rundt seg er egentlig uvitenhet. Rosene var barrot og hadde ca 10 cm lange grener på seg.
I roseboken min står det at podestedet skal 10 - 20 cm under bakken. Dvs rosene ville ikke ha _noe_ over bakken, og hvordan kan de vel ha fotosyntese da? Så da har jeg foreløpig sørget for at podestedet er 5 cm under bakken, og når alt gror litt til, ja så hypper jeg på litt mer jord slik at podestedet er 10 cm under bakken. Høres dette ok ut, eller har jeg tenkt feil her??

Om alt ser litt skjeivt å rart ut på bildet, så er dette med fullt overlegg. Bambuspinnene er der for å markere stubbene som skal freses til uka, og steinene i rad nedover markerer slutten på beddet, og starten på gresset som skal såes etter stubbefres.... puh still a looong way 2 go!


Det som nå gjennstår denne helgen er å tegne inn alle plantene i barnehagen som skal inn i dette beddet. Man skal ikke kunne se jorda for bare blomster i årene som kommer. Liste følger senere!

4 kommentarer:

Soleien sa...

Oi for en jobb! Det kommer til å bli flott.
Lurer på det med nedgravingen. Jeg tror ikke det er noe fare å la dem bli nesten nedgravd, men sikkert lurt å la det stikke opp noe til du ser det begynner å vokse.

Tove sa...

Oj, oj, som du har jobbet. Det der blir helt sikkert knallfint når det vokser til. Og så masse som du kan plante innimellom hvis du vil ;-)

Min Verden Hanne sa...

Goliat for en jobb! Jeg har også bestilt hos Roseexperten, men ikke i de mengdene du har. Jeg går og spekulerer om en hekk med The Fairy - og det tror jeg kanskje at det blir noe av (hvis jeg rekker det). Gleder meg til å følge bedet ditt! H.

Lin sa...

Soleien: Ja håper Berit eller noen av de andre roseekspertene forbarmer seg over meg!

Klemmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...