fredag, mai 22, 2009

Rosejentene på shoppingtur!!

I dag var Soleien og jeg og handlet roser. Vi satte oss i bilen klokken ni, og satte nesen og navigatoren i retning Vestby Planteskole. Vi annkom etter halvannen time. Med åpen lommebok, laaaange handlelister, paraply og en mye omtalt voksjakke kastet vi oss ut i potteland. Store området dekket av potter med smått grønt i ble overgått med lupe.
Og fant vi noe av interesse?? Ååååhhhh jada! En utrolig dyktig kar (kan det ha vært eier) kom å hjalp oss. Han kjente alle rosene godt, og veiledet oss med stødig hånd. Han hjalp til å bære, tilpasset plantekasser til bagasjerommet på bilen vår, og var utrolig blid og hyggelig. Ganske svær kontrast til vårt neste stopp på turen.
Jeg handlet følgende fra Vestby:
Chianti (Austin, 200 cm, engangs)
Terese Bugnet Rugosa
Louise Odier (Bourbonrose, 150cm)
Comte de Chambord
Zigeunerknabe (Bourbonrose 200 x 120)
Geranium renardii
Geranium dalmaticum

Vi ble våte som katter og heiv oss i bilen. Etter en kopp te som smakte gammel kaffetermos satte vi nesen mot neste og siste stopp; Roseexpert.
Vi ankom og fant stort sett de rosene vi hadde satt ut for å finne. Jeg handlet:
Evian Forever
Sharifa Asma
Thor Heyerdahl

Jeg må rett og slett få lov til å anbefale en tur til Vestby Planteskole. Virkelig et godt sted å være kunde! De hadde stauder, trær, rhododendrons, roser og frukttrær. Liste ligger på websiden.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...