torsdag, juni 04, 2009

Hjertesukk om TV og Nyheter og tung information overload


I dag overvar jeg et foredrag av en Aimar Niedzwiedzki. Han mente at vi ser mindre på TV nå enn før. Ikke mye mindre pr person, men av alle nordmenn så utgjorde dette visst over 20.000 årsverk.
Så der kommer svaret på hvordan vi får tid til blogging, twittring og Facebook. Ja også haging dah selvsagt.
Jeg personlig har sluttet å se på TV. Ja altså jeg ser serier via DVD, men ellers ser jeg ikke noe på TV.
Ikke for å lage noen stor sak eller noe sånt, det bare blir ikke til det. Tiden flyr avgårde uten.

Ja også har jeg tatt ett år nyhetsfri. Ikke veldig svær forskjell for meg, leste tidligere kun nettaviser, og gjerne da kun overskrifter, bildetekster og ingress. Man er da tross alt blond.
Jeg har siden januar styrt unna nyheter av de fleste slag. Det hender jeg finner et Østlandets blad på toget, og ja jeg fulgte noe med rundt svineinnfluensaen, men var meget lettet når Folkehelsa opprettet egen faktaside. For et sirkus det var å følge svineinfluensaen. Og ennå mer jobb å holde 10åringen her hjemme tilfredstilt med fakta, og ikke fantasi gutta i klassen hadde spunnet opp i friminuttet. Jeg håper Folkehelsa er litt raskere, og like dyktige på ballen neste gang!

Neida jeg skal ikke fraskrive meg mitt samfunnsansvar, jeg skal ikke bli en dårlig mor, ei heller bli ennå dummere. Bare litt friere, og litt mindre bekymringsfull. Bare nå dette ene året.
Jada, jeg vet det er skikkelig flåsete, men GOSH så deilig!!

Om du vil kan du jo prøve noen uker du og?

Livet går i faser,
akkurat nå er det slik...
snart er det ikke slik...


Kanskje ha noen flere slike kvelder?

7 kommentarer:

Taleia sa...

der fikk du meg til tenke gitt! Tror ikke jeg greier å styre unna nyheter for min del, det er det ejg ser på tv. Men skal bli spennede å høre hvordan det går med deg etterhvert.

RandiF sa...

Det kan umulig være bra for oss å bli foret med så mye dårlige nyheter hver eneste dag, og mange ganger for dagen. Det må jo påvirke psyken vår og få oss til å tenke negativt, f eks om denne klodens fremtid....Og negativ tankegang er en ond sirkel.

Lin sa...

Taleia: Ja jeg er litt spent selv. Går jeg glipp av noe? Jeg gikk innom Elkjøp her forleden og så noe om en flyulykke. Jeg snudde meg bort og gikk vekk. Er det smart? Blir jeg dummere? Gikk jeg glipp av noe der? Dere som har lest alt om denne ulykken, vil dere få endret adferd av denne viten? Tar dere ikke fly på neste ferie?

Pusepilde sa...

Jeg unngår ikke akkurat nyheter, men jeg har ikke tv. Rett og slett for at jeg ikke trenger det. Man bombarderes med inntrykk og informasjon, så det er utrolig deilig å slippe å ha fokus på skjermen.
Enkelte ganger lurer jeg også på om jeg går glipp av noe, og skjer det noe stort og dramatisk, så er det alltids mulig å se dagsrevyen på nett.

Mari sa...

Her i huset har vi heller ikke tv. Har ikke hatt tv på over 4 år og gikk direkte fra TV slave til internett slave ;)Har ikke tid til Tv, men tror jeg bruker endel av tiden jeg før brukte til data.

Når det gjelder nyheter så har vi lokalavisa + Nationen og jeg hører i perioder endel på radio så jeg føler meg sånn passe oppdatert. VG og Dagbladet styrer jeg glatt unna og husker ikke sist jeg så en nyhetsending. De viser nå bare elende der alikevel.

Så lykke til med prosjektet ditt, det går nok bra skal du se :D

Eirik sa...

Jeg ser også svært lite på TV, men Dagsrevyen prøver jeg å få med meg. Favoritten er selvfølgelig Dagsnytt 18 på P2/NRK2.

Så, ja, jeg synes det er viktig å få med seg nyhetene. Men populistiske overskrifter og bilder på nettavisene styrer jeg langt unna!

Aimar Niedzwiedzki sa...

Hyggelig at foredraget mitt falt i smak. Husker spørsmålet du stilte meg. Bare ta kontakt hvis du vil vite mer.
Helt enig i at det er deilig å ta litt fri forøvrig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...