mandag, juni 15, 2009

Sommerøltest

Sommerøltesten er gjennomført.
Dette er vel tredje året på rad Jan Sølve arrangerer sommerøltest. Før det var det kun juleøltest.
I år som i fjor, var det Sissel og Marius som stilte med koselig lokaler i markagrensa. Utrolig flott digitalstyrt hus, nam nam mat, og selvsagt nydelig drikke! Også fikk vi se den fiiine nye Minien. Det må være en av de fineste bilene i hele verden syns jeg!

Jan Sølve er arrangør, og holder stort og jevnt tempo på selve testingen. Om man ikke føler seg litt bedugget etter testen, er det iallefall ikke hans feil :)

Da nesten 50% av testpanelet er fra Sandefjord, er målet med testen å få flest mulig Granspils opp på pallen. Grans er selvsagt fra Sandefjord. Testen er blindtest, og rekkefølgen trekkes. Den første øllen vinner aldri.

Her er resultatet fra testpanelet. (min personlige plassering i parantes)
1. Grans Grilløl - flaske (1)
2. Rignes Skjærgårdspils (3)
3. Grans sommerøl (2)
4. Aass After Beach (8)
5. Rignes sommerøl (6)
6. Aas Sommerøl (7)
7. Hansa Sommerøl (4)
8. Tuborg sommerøl(9)
9. Arboga Vårlager (5)

Jeg må da være en skikkelig ærkeSandefjording, som klarte i en blindtest å få de to eneste Granspilsene på de to høyeste plasseringene?

Arboga Vårlager var desidert den mest spennende øllen i testen. Den smakte en mellomting av pils, gammel ost og hveteøl. Veldig markant. Jeg har testet den til kraftig grillmat, og den egnet seg ypperlig, men er selvsagt ikke noe man bælmer på brygga til reker og snekkelyd. Jeg tør nesten si at dette er den mest spennende øllen jeg noen gang har smakt!

Jeg syns mange av sommerøllene var totalt anonyme. De smakte ingenting. Noe må det smake syns jeg! Et annet funn var (som Marius påpekte før testen): Alle øllene hadde samme farge (lys pils). Mulig farge bør utgå av sommerøltesten. Marius oppretter du en Facebookgruppe MOT?

Mange av oss, iallefall halvparten hadde Grans Grilløl på førsteplass, så denne kan du trygt kjøpe. Ja, og om du ikke vet det; Det er Rema 1000 som selger Grans :)

Jeg må si jeg savner en grillpils som har litt karakter, særpreg, som tør å være noe, ikke bare leske liksom. Det har vi jo brus brus til.

Med gammelt mobilkamera var de helt umulig å fange den effektive arrangøren Jan Sølve i fokus.


Mitt scorecard etter få pils


Her ser du lineuppen i vinnerrekkefølge. Vinnern sees til venstre i synkende plassering mot høyre


En veldig veldig spennende øl! (Neste gang du skal på Systemet kan du prøve den!)

1 kommentar:

Eirik sa...

Bra oppsummering!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...