lørdag, august 22, 2009

Valgår uten nyheter

Som kjent har jeg nyhetsfri dette året (frem til 1. mars). Ser/leser/hører ikke nyheter. Dette er det første året jeg skal stemme ved et stortingsvalg, uten å bli informert/påvirket av hyggelige og informative politiske debatter og innlegg, ivrig dekket i nyhetene.

Jeg har derfor tatt en tur ned Karl Johan for å samle inn bakgrunnsstoff. Som vanlig vet jeg ikke helt hva jeg skal stemme. Jeg har jo en favoritt eller to, men ingenting er låst ennå.

Det var endel av partibodene jeg bare spaserte rett forbi: Fremskrittspartiet, Rød Valgallianse, Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti. Så langt jeg kan forstå stiller også disse med liste: Rødt, Pensjonistpartiet, Miljøpartiet de Grønne, Kystpartiet, Ett (skrift) Språk, Kristent samlingsparti og Demokratene. De hadde ikke bod i Karl Johan, så dem vet jeg lite om utover det som sier seg selv utfra navnet. Jeg burde sikkert surfe litt for å se om disse er aktuelle....

Jeg har bestemt meg for å basere mitt valg på hovedprinsippene bak partiene i år, da slike valgkampsaker ofte legges bort så fort valgurnene er stengt. Jeg spurte derfor politikerne (eller er det studenter?) på Karl Johan om å få Prinsippprogrammet. De fleste syns dette var et pussig spørsmål, men fant til sist noe nederst i en pappeske. Noen hadde ikke (???)

Så nå sitter jeg her med en haug brosjyrer. Siden jeg jobber endel grafisk, slår det meg at kanskje alle partiene har brukt samme designer og reklamebyrå? Alle har et helfarget felt, bilde av en smilende politiker, sitt slagord og en partilogo.

Så da gjennstår noen timer ute i gresset med disse brosyrene, for å se om noe fenger.Om du har kommet over en god valgomat tar jeg gjerne i mot lenker!

5 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Jeg har ikke kommet over noen valgomat, men jeg ser heller ikke nyheter og valgstoff.
Har bare vær inne og kikket på valglistene i Rogaland og sett på hvilke aktuelle kandidater og hvem eventuelt jeg må stryke fra listene...

Lykke til med valget!

krepsemor sa...

Jeg har tatt noen partitester på nett, med veldig varierende resultat! Jeg landa da på Ap eller Senterpartiet som regel, så det blir vel et av de! En må jo tenke på hvem som jobber for DEG, utifra hvilket ståsted en har, tenker jeg i alle fall! Men det er ikke enkelt nei......

Eirik sa...

Aftenposten har en ording hvor du kan sammenligne to partier og se hva de mener om ulike saker. Har ikke rukket å se så nøye på den enda, men den ser bra ut ved første øyekast.

Det er link til Adtenpostens valgomat på samme side. Den ga et nogen lunde fornuftig svar da jeg prøvde den.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article3221771.ece

Lin sa...

Det var en veldig nyttig lenke Eirik!
Jeg havnet der jeg håpet!!!
Takk!

Lin sa...

Nå har jeg lest, surfet og lest til øyet ble stort å vått. Så prøvde jeg denne valgomaten som Eirik tipset om, og mine to favoritter så langt, kom på henholdsvis 1 og 2 plass!
Den funket!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...