tirsdag, februar 23, 2010

Tekaker - Shortbread cookies

I dag gikk jeg tom for kaffebønner, og i mangel av det tok jeg noen kopper te. English Breakfast med melk, my favorite!
Men så manglet det liksom noe. Jeg som er Anglofil, elsker Shortbread cookies til te. Mange synes disse er enkle å lage. Oppskriften jeg følger er litt smulete, men supergod. Jeg laget i dag og håpet de skulle holde til gjestene vi får til helgen, men det ser tynt ut. :)

Kakene er nok litt mindre feite enn mange av de vanlige, litt mindre fett og mer mel. Sunne er de dog ikke. :)

Stekes på 150 grader celsius i 30 minutter.

250g mykt smør (ta det ut et par timer før)
1 kopp* melis
1 kopp maisennamel/maismel/maisstivelse
2 kopper siktet hvete mel

*kopp her hos meg er ca 2,5 dl

Bland smør og melis til myk luftig masse. Jeg bruker kjøkkenmaskin. Bland Maisennamel og hvetemel og tilsett.
Nå kan du enten kjevle ut en leiv på lett melet bakebord og stikke ut kaker, eller trille en pølse og skjære i skiver.
Kjevle:
Om du kjevler skal deigen være ca 0.5 cm tykk.
Legg kakene på smurt plate, prikle dem med en gaffel.

Om du vil trille pølse, slik jeg foretrekker elter du deigen sammen til en pølse tykk som ett melkeglass ish. Med en skarp tynn kniv skærer du skiver og legger på smurt bakeplate.
Jeg bruker en gaffel og lager mønster i overflaten, men det er mest for show. Tror ikke det er viktig. :)


Stek på 150 grader i 30 minutter. De er da noen nyanser mørkere i fargen, men ikke mye. De trenger ikke bli gylne i kantene slik annet bakeverk blir.
Avkjøl på rist.

Enjoy!





2 kommentarer:

Anonym sa...

Nammmm, kan de sendes med posten?

Lin sa...

Posten sender ALT fra borerigger til diamanter... og tekaker!
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...