mandag, september 13, 2010

Shabby Chic i min hage

Plantene kjører stilskifte om dagen. Fra en struttende frodig bestemorstil til nå falmende men romantisk Shabby Chic!

5 kommentarer:

Linda sa...

Ja selv når blomstringen falmer er det vakkert. Jeg synes nesten det er mer spennende å se alle motivene i hagen om høsten og våren:)

Lin sa...

Jada jeg er enig i det :)
Våren da er liksom alt nytt og spennende, nå om høsten er ting litt mer trist synes jeg!
Men vakkert alikevel :)

Bird sa...

Det er noe der. Høst og Vår er tidene når ting skjer, så å si.

Jeg leste på enellerannen prateforum at du har plantet en magnolia. Det har jeg (vi på borrettslaget) også, og jeg er spent for å se hvordan den takler vinteren. Tanker?

Lin sa...

Bird:
Jeg har plantet to Magnoliaer i mitt liv og er ingen ekspert. Det jeg vet er at de tar lang tid før de blomstrer, mange blomstrer ikke før de er 10 år gamle. Det anbefales derfor å kjøpe dem med blomst eller knopp.
Når det gjelder vinteren og herdighet så finnes det mange Magnolia som tåler forskjellige herdighetssoner. Om de står lunt til tåler de fleste H3 (sydlig østland). Jeg har hatt en Merill og en Stellata, begge har blomstret i grensen mellom H3 og H4 og klart vinterne flott.
De setter knopper nå på høsten, så søk og oppdater deg på vanning og gjødslingsbehov i forhold til knoppdannelse. Jeg er ikke utlest på dette, men vet at det har litt å si i forhold til hvor mange knopper den får om den ikke er ideelt plassert.
Den er ikke noe glad i å bli flyttet eller gravd i røttene til. Mange sier at den ikke bør være veldig underplantet av den grunn.
Du får søke litt på nettet, gjerne på britiske nettsteder, de har hatt dilla på Magnolia mye lenger enn oss :)
Lykke til!

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...