søndag, oktober 03, 2010

Birdspotting i hagen

Jeg har fått fyllt opp boden med fuglemat, og jeg kan love at det var poppis. Dog ser jeg at ingen spiser peanøttene jeg kjøpte på plantasjen. Pleier dere andre å morte dem? Altså knuse dem?
hmmm...
Her er noen bilder fra dagens fotosession! :)

Pilfink lettere irritert for at jeg tok bilde mens han pusset seg.

Zorro (Spettmeis) er på jakt etter solsikkefrø. Det er det absolutt det beste til lunsj.

Travelt ved forbrettet, her skal man holde tunga rett i nebbet for å rekke innom å hente en lekkerbisken. Det er Pilfinkene som styrer trafikken. De andre sitter å venter på tur og tigger mens Pilfinkene laxer sløvt mens de spiser i ensom majestet.

Meis meis meis!

Zorro klarer IKKE å sitte på kanten rundt når han spiser. Han kan lande der, men for å plukke opp en solsikkekjærne MÅ han stå med bena i "treet". Dette gjør det litt vanskeligere for ham enn de andre, som bare stikker innom plukker en fra bunnen av materen.

Sett bort fra ei skjære er dette de eneste fuglene som har vært innom så langt i dag. Ingen Grønnfink eller gulspurv som pleier å komme når kulda kommer. Håper de kommer snart! :)

3 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

Flotte bilder Lin :)
Min spettmeis sitter fint på kanten, men de liker ofte å henge ut opp ned ja, raringene.

Når det gjelder nøtter så har jeg en slik nøtteholder som du viser der, og jeg sluttet å bruke den. Nå ser jeg at du var så smart å ha solsikker nederst, smart! Jeg hadde ikke det, og peanøttene mygla fordi dreneringa ikke var god nok.
Min erfaring var at nettingen ikke var stormaska nok til at de fikk ut nøttene, de satt der og hakka inn, men det ble ikke spist så mye nei. Jeg har peanøttene i slike rør med hull i i stedet, funker bedre.

En annen ting er jo at fuglene er litt vanedyr, det kan ta litt tid før nytt for faller i smak.

Anonym sa...

Merkelige fugler dere har. Jeg har peanøttene i sånne matere og det er fart der, ja. Selvfølgelig må de sitte og hakke "på stedet", så jeg synes denne maten er fin nå på denne tiden av året - for om jeg legger ut solsikkfrø nå så blir det blåst før jeg får snudd meg... og jeg får solsikker overalt til våren fordi de tror de skal "vinterlagre" - og glemmer dem. Jeg forer med solsikker (i tillegg) seinere når de spiser den i stedet for å lagre....

Min erfaring er at fuglene hamstrer veldig på denne tiden av året, så jeg prioriterer mat som kun er egnet for konsum nå.

Lin sa...

:)
Anne: Takk for tips om nøtteholdern! Jeg hadde samme erfaring i fjor. Jeg har også en annen peanøttautomat som ikke har vært besøkt en eneste gang. Ender vel med at jeg knuser dem i morteren og blander dem med annet for. Men når du har dem i rør. Da tar fuglene dem med seg hele og spiser dem i fred og ro et annet sted sant? Kanskje det er for travelt på denne automaten til å sitte å hakke hull på peanøtter?

smgj:
Dette med hamstring har jeg aldri tenkt på. Selvsagt gjør de det!! Flaks eller uflaks så er det så dårlig jord rundt denne forautomaten pga grantrærne (mange svæææære) at ingenting spirer. Men hvilken mat er konsum nå?
Mine fugler er litt rare! Passer perfekt inn her hos meg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...