søndag, oktober 03, 2010

Turrapport - Bysetermåsan - Vangen

Bilbo og jeg gikk en utrolig fin tur fra Bysetermåsan til Vangen Skistue.

Bysetermåsan er et fint utgangspunkt og en stor parkeringsplass. Kjør E6 mot Moss – ta av ved Grønmo mot Enebakk (rv 155) – ta av til venstre ved Fjell (et lite stykke forbi Krokhol. Kjør på asfalt og grus vei til du kommer til en stor parkeringsplass ved en liten insjø. 30-40 min fra Oslo S. Det er usedvanlig godt merket til å være så Sør i Oslomarka!

Turen er sirka 7 km tur retur i kupert terreng. Det er nok mange unger som synes denne turen er morsom, nettopp fordi man må konsentrere seg om hvor man går. Rimelig bra fordelt oppober, nedover og slett!

Bilbo er i grei form om dagen og raste av sted i starten, og hang sliten laaangt bak på vei tilbake. Ikke lett å være gammel kar!

På Vangen var det servering inne. Vafler, solskinnsboller, Kvikklunsj osv. Jeg ignorerte "Hunder ikke velkommen" skiltet og trampet inn på skitne hæler. Dog hadde de ikke Kakao med krem annet enn sånn posegreier, så da ruslet vi heller ned og rastet med medbrakt ved Mosjøen like nedenfor.Bilbo nekter å bli bundet når jeg skal gå fra ham, og da er det plundrete at Skiforeningen og Turistforeningen har en greie mot hunder. De er aldri velkommen hverken her, eller noe annet sted. Ofte er det mange rom på disse hyttene og så lenge de er rolige og ikke til sjenanse burde det vare greit å iallefall få sitte i gangen, gå på toalettet eller fort handle i disken med en lydig hund i kort bånd!

Jeg har lært av mamma å ha med litt ekstra poser og plukke mose til høstpottene på trappa og terassen!
Jeg fikk sanket, hvit, rød og grønn mose samt litt blåbærlyng, tyttebærlyng og vanlig lyng i tillegg. Med en litt en Erica til 20,- hadde jeg plutselig kooselige potrer hjemme på trappa! Billig og flott synes jeg!
Ha med skogen hjem!Jeg fant også denne artige mosen. Nesten litt bregne-aktig. Vet du hva den heter, hører jeg gjerne fra deg!!!


Bysetermåsan er min nye markaparkering. Flere fine turer herfra!!

2 kommentarer:

Jan Sølve sa...

Er en veldig fint tur det. Et alternativ som kan vurderes dersom man er i det området, er å fortsette opp på Tonekollen som ligger rett bak Vangen. En av Oslomarkas beste utsikter!

Lin sa...

Ahhh bra tips!
Jeg må bare vente til jeg skal på tur alene alene. Bilbo var HELT knekt etter denne turen, så lenger er ikke på tale på en god stund ennå. :)
Men takk for tips!!! Tar gjerne i mot slike!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...