torsdag, mars 17, 2011

Drivbenk del 2

Nå har jeg fått anledning til å poppe innom Ski bygg (Byggmakker) for å handle inn rimelige teglstein, et stort flak med pleksiglass eller drivhusplastplateting og masse isopor til å fore drivbenken min med.
MEN fysj så dyrt. Teglstein koster 9 kr stykket pluss mva, glass/gjennomsiktig plastplate hadde de ikke, men isopor fikk jeg handlet. Kostet ca 10 kr flaket som var godt over 1 kvm.
Siden finn.no ikke hadde noen koselige gamle vinduer å selge til en rimelig penge, dura jeg bort til glassmestern for å se om hun hadde noe rimelig jeg kunne dekke drivbenkene med, men hennes priser begynte på 400,- kvadraten :(
Isj altså.

Det var ved en tilfeldighet at jeg poppet innom Claes Olsson og plaget den hyggelige damen i info skranken, og hun kunne selge meg en flott drivbenk fiks ferdig til den nette sum av 349,-
SOLGT sa jenta!!
Aluminiumsramme med 4 mm UV-beskyttende isolérplast. Størr. B1090xD560xH410 mm.
Fra Claes Ohlson til den nette sum av 349,-
Så da ser det altså ut for at min første drivbenk blir en liten teglsteinsgrunnmur til den nette sum av 160,- med en slik fiks ferdig drivbenk fra Claes Olsson på toppen. Jeg støper ikke grunnmuren, da jeg tenker at det er greit å kunne justere høyden. jeg handler inn slik at jeg får nok til 2 steiner i høyden, også kan jeg bygge ut og inn ved behov. Planter vokser jo som kjent i høyden, og da kan jeg justere litt.
Jeg vil fore benken med isopor, også vurderer jeg å få inn en litten luke. Luken må kunne lukkes når det er kaldt, og åpnes når solen steker på, men det fortsatt er kaldt. Sånn at ikke de små plantebabyene blir helt kokt.

Dette vil gi følgende regnestykke:

Drivbenk fra CO: 349,-
Isopor til å fore kassen: 15,-
Luke/ventil: 70,-
Grunnmur: 200,-
SUM: 634,-

Her har jeg rundet litt opp, så mer enn dette blir det iallefall ikke.

Målet er fortsatt å få snekret litt på en som skal ha vindu over seg, men vinduet må være på plass før jeg snekrer kassen fordi vinduer finnes i så mange forskjellige størrelser, og bør være hele toppen for å få inn nok lys.
Jeg har en haug gamle takski jeg har tenkt til å snekre kassen av, så da får jeg se hva jeg finner under snøen så snart et vindu dukker opp.
Vet du om noen som har et vindu til salgs for en rimelig penge på Østlandet, please ta kontakt!!!
Jeg vil helst ha et som er litt større en 1 meter bredt og ca 30-70 høyt, sånn sirka, alt av interesse, men jeg må klare å løfte det av hver dag!

Lørdag blir det ut å handle inn, lønn kommer nemlig i morgen! :)
Flere Drivbenkposter kan altså ventes allerede i helgen!
Nå er det prikling som står for tur!

4 kommentarer:

Mario`s Verden sa...

Ispirerende Lin!!!
Får lyst til å bygge jeg også.
Men jeg har ikke planer for hva jeg skal ha i benken. ler.
God helg ja det er snart!!

Mamma og mer sa...

Hei Lin,
Jeg blir så glad når du skriver slike praktiske poster som dette, og beskriver hele tankeprosessen rundt det.

Inspirert av bloggposten om planterommet er vi nå i full gang med å pusse opp vaskerommet i kjelleren. Nå skal det bare settes opp hyller og lys og så kan de små grønne flytte inn. Vaskemaskinen får ikke lov til å bo der mer.

HAr lurt litt på om jeg skulle anskaffe drivbenk, og etter jeg hørte om Claes Ohlson varianten ble det blott en sannsynlighet.

Håper du skriver mer og viser bilder når drivbenken er ferdig "pimpet".

Beste hilsen,
Therese

Lin sa...

Tusen takk for tilbakemeldinger! Det er veldig koselig og innspirerende!!!

Når det gjelder hva en sånn benk kan brukes til, så sier ekspertene (Monty Don) at denne kan brukes til ALT. Alt et drivhus kan. MEN det kan jo ikke være tilfelle. Iallefall ikke i Norge.

I helgen setter jeg iallefall staudepottene mine der. Også har jeg en pose med såkaldt vintersalat frø fra England. Så de skal jeg så og sette ut i benken i helgen.
Veldig spennende å se når det spirer. Håpet er at om jeg kan så 17 mai i kjøkkenhagen, så håper jeg å kunne så 17. april i benken. Altså at jeg kan starte opp en måned tidligere, og holde på en måned lenger.

Den som lever får se! :)

Mamma og mer sa...

Spennende! Håper du holder oss oppdatert, jeg skal følge godt med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...