tirsdag, mars 15, 2011

Hjelpe barna i Japan

Jeg ønsker så veldig å gi penger til Japan. Jeg føler særlig for barn som nå blir foreldreløse, som er alene og ikke finner noen de kjenner.
Jeg klarer ikke å få alle bildene ut av hjertet mitt, og må nesten skåne meg selv litt, ved å forsøke å lese teksten fremfor å se på bildene.
Fredag er lønningsdag, og da skal min sønn og jeg sette oss ned, og finne en av hjelpeorganisasjonene for å gi penger.
Siden barn er det som ligger oss nærmest på mange måter, vil vi nok prioritere en hjelpeorganisasjon som spesielt har fokus mot dem. Jeg ser også at Leger uten grenser har bilde av helikopter samtidig som de sier at fortsatt er det mange områder som ikke er nådd... fått hjelp, og jeg kjenner at bildet av helikopteret virker. Jeg får lyst til å gi dem. (selv om antakelig har de alle helikopter)
Det er ikke vanskelig å få meg til gi penger nå kjenner jeg.
Antakelig ender vi opp med å gi noen hundre til 2-3 organisasjoner.
Vi får surfe rundt på fredag og titte.

Andre som har noen synspunkter eller erfaringer med noen av hjelpeorganisasjonene, blir jeg glad for tips!

Kirkens nødhjelp

Rødekors 

Redd Barna

Leger uten grenser

Normalt sett er jeg veldig glad i Unicef. Jeg liker å gi dem, og har handlet endel av deres produkter, som igjen gir penger videre til forskjellige saker. Men når jeg i dag gikk inn der, lå det bare en passiv melding nederst, at dersom Japan ber om hjelp, så skal de vel se på det...
Jeg ble kjempeskuffet, sendte en mail til mail@unicef.no og klaget. Det er sikkert teoretisk sett korrekt av dem, men jeg har penger, og vil gi, og de er den eneste av organisasjonene som virker helt på gjerdet i forhold til å hjelpe Japan.
OPPDATERING:
Jeg har fått svar fra Unicef >

MEN så har de en fin artikkel om hvorfor det er viktig å snakke med barna våre om katastrofen. Hjelpe dem å forstå og snakke om det....
Det likte jeg.
Så her er artikkelen: "Snakk med barna om Japan" 


Det er med fullt overlegg at det ikke er noe bilde på denne posten... de har dere nok av vil jeg tro!
.

2 kommentarer:

stallnilsen sa...

Mine tanker går til de stakkars folka som er rammet av denne tragedien, det e helt forfærdelig og se nyhetene, syns det e ubegripelig at sonnt skjer i verden.
Har gitt penger.

Følger dæ videre koselig om du følger mæ og.

Lisbeth ;O)

Lin sa...

Det skal jeg! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...