Deilig lunsj i hagen med kameraet - makro

I dag har jeg hatt hjemmekontor og lunsjen tilbragte jeg i min fiiine hage som nå våkner til liv.
Klikk på bildene for større utgave!
Jeg finner ikke navnet på denne søte påskeliljen i farten. Kjøpte dem på FK i 2009. Satte da 80 løk. I fjor blomstret 2.  :( I år er det masse masse knopper. Jeg har allerede vært ute to ganger med flytende gjødsel til dem :) 


Snøklokkene står her fra forrige huseier og er en stoor favoritt. Sååå fine!
De er litt på hell nå!

Dette bildet er ikke noe godt, men ble så glad for å finne små blå knopper på Vårkjærminne i dag!
Jeg fikk disse av mamma i fjor, jeg har spredd dem over det hele siden de er så tidlig ute. Vil ha masse blomster nå!

Julerose!!

De fiine akeleiene mine er i gang og fanger morgenduggen perfekt! De rosa fylte vanlige er litt rød i stilk og bladværk. De hvite enkle er helt blek grønn uten tegn til rødt. Praktisk, for da vet jeg hvilke jeg deler og flytter :)

Dette er en av mine absolutte favoritter! Jeg blir så glad av denne gulfargen!
Generelt begynner gult å segle sterkt opp i min hage. Jeg som ikke likte det før :)

Deilige tjukke svibler passer perfekt på trappen. Om man setter to tre sammen i klynge så dufter det nyyydelig hver gang du passerer! :) I England vokser disse i mange hjørner i de fleste hager! 
Bildene er tatt med mitt Nikon DX 40 (et av de rimeligste til Nikon) med to closeupringer + 4. Blir altså da +8 totalt :) Fokusområdet blir veldig litet/kort, og som all annen makro... statiiiiv er viktig. Om ikke må du være god til å holde pusten og stå heeelt rolig :) 
Jeg tok et lass bilder og mange ble helt dosete, så ettersom sesongen kommer igang finner du nok et lass slike makrobilder her på bloggen :)

Kommentarer

Mari Anne sa…
Å, det er bare så deilig med vår. Har du svibler i potter eller rett i bakken? Kult å se at den kan brukes til mer enn juleblomst.
Fine bilder! Interessant med fotofakta attåt også. Fint å se hvor langt våren har kommet på dine kanter, lenger enn her åpenbart, men dette vokser kanskje langs en lunende vegg...?
Herlige vårbilder. Nå er det bare å nyte. Og så er det gøy å gå på jakt med makrolinse. Apropos gule/gyldne farger: et nytt bekjentskap fulgte med i handlekurven her om dagen til mitt gyldne bed: Løveøre. God påske!
Vivishagerom sa…
Fantastiske flotte bilder. Herlige vårplanter! Ønsker deg en flott påske!
Lin sa…
Jeg har sviblene i potter :) Står i terracotta potter med mose ved inngangsdøren. Lukter goooodt!

Jah jeg har luuuune vegger!

Glad påsk!