onsdag, juni 29, 2011

Stier i botanisk hage

Vi skal ha nye stier i hagen, så når jeg var i Botanisk hage sist uke, tok jeg bilde av noen som innspirasjon.
Aller erfaringer mottas med takk!!

Denne er bare såååååå fin!

Også fin, men alikevel ikke like fin!

En slik bue/åpning gjør at man gjerne vil følge stien inn dit!


En slik var det jeg hadde tenkt meg, men etter å ha sett leeeenge og vel på den øverste er jeg søren ikke sikker lenger!

Grus er også fint!

2 kommentarer:

potentilla sa...

Stilig den øverste :) Min erfaring med disse skiferhellene er at gresstorva vokser inn over dem og jeg må bruke kniv til å skjære det bort. Litt jobb....
Husk å ha litt høyde på dem i og med at gresstorva hever seg.

Mamma og mer sa...

Ah, Lin, jeg er helt enig med deg. Den øverste stien er sååå vakker. Likevel tenker jeg at jeg hadde vært litt forsiktig med å anlegge en slik sti - det avhenger av hagens utrykk. En slik sti, med et sterkt geometrisk utrykk, passer best i en mer formell hage med formklippede hekker og busker som gir linjer og struktur til hagen. Ah, hvis man hadde en hage med store flate områder i stram stil så er det ikke tvil om at jeg ville valgt denne type sti. Den er så vakker.

Kanskje du kan bruke ideen og løse den opp litt. Hvis du for eksempel legger skifer med avrundede former og så sår litt (eller kjøper ferdig) kryptimian. Det er noe sånt jeg har lyst på i hagen vår. Det passer fint hos oss der hagen er ganske løs i utrykket (delvis naturtomt) Vi har en sti som ble avdekket da vi begynte å rydde opp i hagen. Etter mannen min gikk løs på torven med kniv kom det frem en ganske snorrett sti med to firkantede betong heller som lå side om side nedover . Jeg synes den passer dårlig inn i hagen og i fjor plantet jeg kryptimian i håp om at det skal vokse til litt og myke opp. Det ser fortsatt litt trist ut må jeg inrømme. Mest ugress som kommer opp.

Ellers så hørte jeg at man bør legge grus under heller og ikke sand som er mer vanlig. Mauren elsker sand, men den synes ikke særlig om grus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...