torsdag, juni 02, 2011

Større hage

I dag var planen å rive opp karmene på den gamle kjøkkenhagen og dra all jorda utover. Så plenfrø og vanne. Fordi naboens enorme skogstrær suger all næring gir jeg herved opp den kjøkkenhagen.

Det VAR planen helt til naboen kom på besøk i formiddag.

Han kunne da fortelle at skogbrukern kommer i slutten av Juni for å ta de over 20 svære trærne på nabotomtene. De er minst 60 år gamle disse trærne, så de suger enormt med næring.

Det er mest gran, men også minst 6 furu og flere bjørk.

SÅ siden disse trærne står rett over gjerdet vårt, og ikke bare tar all morgensol og næring, men også hindrer utsikt, vil verden bli ganske så anderledes uten dem!

Ikke bare får vi større hage og bedre lysforhold, vi får også naboen veldig tett på. De er veeeldig koselige, men de har også endel rot, så noe gjerde må nok opp. Dvs jeg vil ha hekk, mannen vil ha gjerde. Det er nok mest fordi et gjerde tar to helger å sette opp, en hekk tar 4 -10 år å få tett og fin om man ikke er rik.
Så dagens plan (kan endres i morgen allerede:) er å sette opp et litt høyt tett gjerde. Og langs hele gjerdet ha kjøkkenhage i opphøyede bedd med snille blomster innimella. Altså ikke slike som vokser veldig mye på kort tid, men snille små søte som trekker innsekter!

All erfaring og tips mottas med takk!!!

Dette er den forfalne gamle kjøkkenhagen

Her ser du noen av de gamle trærne som skal ned

Høøøøye!
Et av spøsmålene nå er hvor jeg skal gjøre av alle fuglene mine som bor, hekker, spiser gjemmer seg i disse trærne. De som mener at fugler ikke trives i bartrær må tro omigen. Her bugner det av fugler hele året!

8 kommentarer:

Mari Anne sa...

Se det, ting endrer seg raskt noen ganger. Lykke til med gjerdesnekring.

Snuffeldyret sa...

Du får plante noen nye trær som ikke vokser så heidundrande raskt, men som gir pipipene litt ly. Tenk så flott kjøkkenhagen din kommer til å bli nå!

Mariaflyflyfly sa...

Kjipern med pippip`sene, men fantastisk bra for dere og vekstene da, Lin!
Dette var koselige news på fredagsmorgenkvisten. :)
Grattis!
Glad klem

Det blomstrer året rundt sa...

Hei1
Ja,her skal det bli "mykje lys og mykje varme" !!
Plant noen busker til meisene og spurvene...
ha en god helg!

Anne (Moseplassen) sa...

Jeg hadde merkbart færre fugl her i vinter og våres, og det eneste som er forskjellig er at jeg mistet et stort tre. Eller, for å være presis så mistet jeg det siste store stedet et bestemt sted i hagen, det har blitt tatt noen i årene før også.

Jeg kan ikke være sikker på at det er pga treet, men jeg tror det. Fuglene satt ofte der og speidet, og det gav en mulighet for flukt også for de som ikke brukte trærne.

Men vi får håpe du har andre trær, og at det er nok, både for gjemmested og hekking (det er flere fugler som digger å hekke i gran forresten)

Ninni sa...

Ååh, så spennende! Det blir sikkert kjempedeilig å få mer lys og luft inn på tomta, men fuglene er det jo trist at forsvinner. Fuglevennlige busker etablerer seg raskt, sammen med matstasjoner i haven vil det nok gjøre susen for fuglelivet :)

Lin sa...

Takk for masse tips! Jeg tar gjerne også i mot tips til raske fugle busker som fikser litt sur jord.
Jeg har ikke noe særlig andre trær i nærigheten av huset. Har noen små rogner med det er bakenfor parkeringsplassen.

Vi får krysse fingrene!

Anonym sa...

NB med gjerde. Om det er tett gir det veldig hard skygge på skyggesiden. Om det blir kjøkkenhagesiden din kan det være et problem. I så fall hadde jeg anbefalt "tett nederst og sprosser på toppen"... så kan du regulere hvor mye du slipper naboen inn med klatreplanter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...