onsdag, juli 27, 2011

Bygge drivhus Dag 1

I dag kom fiiine mamma med mitt nye drivhus. Pappa og mamma har kjøpt det til meg i gave!
Er ikke jeg heldig?

Drivhuset heter SNGH-F1

Alle deler er tydelig merket, og alle skruer og alt man trenger følger med.
I bruksanvisninger står det at man bør regne minst 30 minutter på å montere... hehe :-o  Særlig...
Med bortimot 200 skruer skal man være McGyver og Skippern på en gang for å rekke det på 30 minutter.
Det står også at man trenger Silkonfugemasse, spissbord og smøremiddel uten noe mer forklaring. Jeg tuslet inn på byggmakker i dag og spurte dem og de var like blanke som meg.
Silikonfugemasse er jo lett å kjøpe, men hvor skal det brukes???
Om du vet blir jeg glad for tips!!!
Spissbord vet jeg ikke hva er, og ikke google heller.

Mamma og jeg gjøv løs og monterte først rammen. Kanskje mest fordi jeg vil vite hvor stort det er, og hvor det skal stå. Jeg skal ha jordbunn, med heller i midten. Tenkte kanskje to kvadratiske heller i bredden siden drivhuset er bredere enn dypt. Dette vil gi god plass til tomat og agurkbedd på hver side og kanskje en drue i hørnan. Jeg bør vel grave opp beddene inni der nå før jeg monterer på veggene så har jeg litt albuerom.

Vi satt sammen begge dørene og vinduet før vi tok kvelden. De ble virkelig solide og stødige.
Så langt veldig imponert! Veldig imponert også over mamma som ble og hjalp meg godt igang. Tror vi kom inn i en fin stim og fikk litt teknikk etterhvert!
Flere rapporter kommer utover uken!

Alle erfaringer om montering eller interiør i drivhus er svært ønsket!!!

10 kommentarer:

Stein sa...

Gratulerer Lin! Så snilt av dine foreldre å forære deg en sånn gave! De kjenner nok sin datter godt! :-D
Kanskje produsenten har laget en installasjonsvideo eller lignende? Mitt drivhus var ganske annerledes enn ditt og hadde verken silikon eller spissbord, så jeg kan nok ikke hjelpe deg der. Men når du nå holder på med rammen kan det kanskje være lurt å legge inn litt tykke flexi rør eller lignende under rammen, for selv om du ikke har planer om å legge inn hverken strøm eller vann kan det være godt å være føre var.. Siden vil det jo være lett å trekke en vannslange eller strømkabel inn gjennom disse flexi rørene.
Om du vil ha en klatreplante som vindrue kan det kanskje være lurt å plante den på utsiden og lede planten inn gjennom en åpning du lager et sted? Da får jo drueranken vann selv om du skulle være bortreist en periode. Jeg vil jo tro at jorden i drivhus gulvet lett kan tørke ut om du ikke vanner jevnlig. Selv ledet jeg en takrenne slik at den renner inn i bunnen av innerbedet hvor jeg har mine klatreplanter i drivhuset.
Uansett, lykke til med monteringen av drivhuset! Jeg er sikker på du kommer til å bli kjempefornøyd! :-D

lykke sa...

Hei,
Eg har eit anna type drivhus enn deg, men eg trengde smøremiddel til å ha inne i profilane som polycarbonatplatene skulle plasserast/pressast inn i.Dette for åt dei skulle gli noko lettare utan at eg øydela dei.
Silikonfugemasse hadde eg rundt alle platene langs profilane til slutt, slik at platene skal halde seg på plass. Det vert meir solid og platene held på plass sjølv i sterk vind. Eg brukar å gå over drivhuset kvar vår og sjå om det er framleis er tett,eller fylle på litt ved behov. Der det er utett kjem vinden inn og kan få tak til å rive ut platene.
Spissbord anar eg ikkje kva er :-)
Lykke til med drivhuset!
Lykke

Lin sa...

Stein og Lykke:
Tuusen takk for knalltips! Strøm og vann er jo et must, og da jeg er ganske redd for at vinden skal skade det, tror jeg nok at jeg skal gi silikonen et forsøk!
Men hva bruker man som smøremiddel?

Lurer plutselig også på hvordan jeg sikrer at huset er forankret til bakken og ikke flyr avgårde en dag døren står oppe og det blåser hatter. Er det nok med dise 30 cm bena ned i bakken? Huset veier jo ikke mer 50-70 kg eller deromkring.

IshMi Bøhn sa...

Hei Line - take for FIN BLOGG, den første og eneste bloggen jeg følger ((o;=

Jeg lurer på... jeg er ei Oslodame som har kjøpt meg småbruk og bor på 650 meters høyde... blåser litt her opp mot Sognefjellet (Bøverdalen)

Anbefaler du ditt drivhus da..? ..ev. om mulig å få i større... og hvor er det ev. fra(kjøpt..? Pris..?

ELLER noen som anbefaler et STØDIG vindstandhaftig et for fjellgård..?

Takk igjen for din FLOTTE blogg! GØY å se seg rundt her!

Lin sa...

Jeg tror kanskje jeg hadde gått for et stødigere og bedre forankret drivhus enn mitt. Takluka mi gikk i Dagmar. Gå inn på hagegal.info i forumet der og søk på drivhus så får du maaaange bedre tips!!
Der kan du evt også spørre om råd! Du kommer uansett til å elske det :)
Mitt er kjøpt på netthandelen.no

Lin sa...

Jeg tror kanskje jeg hadde gått for et stødigere og bedre forankret drivhus enn mitt. Takluka mi gikk i Dagmar. Gå inn på hagegal.info i forumet der og søk på drivhus så får du maaaange bedre tips!!
Der kan du evt også spørre om råd! Du kommer uansett til å elske det :)
Mitt er kjøpt på netthandelen.no

Øyvind sa...

Jeg har kjøpt akkurat maken drivhus, og er enig i at det var Mac Gyver preg over montasjen!
Jeg var nesten ferdig da jeg oppdaget at den ene skinna (No 21) under takluka manglet. Hvet du hvor man får tak i deler til dette huset?
Siden du hadde mistet luka i Dagmar, har du kanskje fått ny nå?

Lin sa...

Heisann Øyvind!
nei jeg mekket til takluken med suksess. Dog har jeg hørt om folk som har kontaktet netthandelen og fått dem til å bestille ekstra deler.
Prøv det!

Tina sa...

Hei
Jeg skal sette opp samme drivhus som du. :-) Hva er flatemålene på det? Er også veldig usikker på hva slags gulv jeg skal ha. Har du noen tips?

Lin sa...

Tina:
Det er sånn sirka 240 x 180.
Jeg har jordgulv og det er det jeg anbefaler om du skal drive tomater eller andre grønnsaker der inne. De trenger ikke vannes så ofte om du har dem rett i bakken.

Skal du ha benker med tropiske planter ville jeg nok legge heller på gulvet.

Jeg skal legge helle sti nå i mitt.
Jeg bytter jorda hvert andre eller tredje år. Dvs graver ut et par trillebårer og tilfører kukompost i beddene!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...