torsdag, juli 28, 2011

Bygge drivhus Dag 2

Ikke fullt så bra dag i dag som i går. Mye blondinefeil og mye banning og kasting av deler og skruer gjerdemellom. Om du skal bygge drivhus.... IKKE bygg i vind, og ikke bygg alene. Om du må, så allier deg med minst 12 stoler med høy rygg : /

Slik tror jeg det blir. Gangvei i midten, og stoort bedd på hver side. Gangen blir da 90 og hvert av beddene 70 cm. 
Det første som skjedde var at jeg jobbet endel timer med fundamentet. Møtte på en gigant stein / minifjell på et par meter i diameter. Kan jo ikke ha det rett under jorda i drivhuset. Så etter veldig mye flytting, grunnmurbygging og fundamentering var jeg klar for sen lunsj. Da var klokken to.

Så igang med selve drivhuset. Grunnrammen gikk så lekende lett, at jeg ble skikkelig tøff i fjeset, det hadde jeg ikke behøvet. Fikk raskt opp den ene langveggen da det gikk opp for meg at jeg hadde glemt bunnlistene. De skal altså sitte som en trang foring mellom grunnrammen og selve platene. Og det var trangt, listene er i plast og må vides ut for å så trees/bankes på platene først, også grunnrammen etterpå. Så da skjønte jeg plutselig hvorfor de ble anbefalt smøremiddel. Så med Italiensk olivenolje, en kakestikke, en ostehøvel, en brødkniv, en hammer med plasthode OG 4 timers hardt arbeid og endel banning var listene på plass. Gosh.
Om du bygger dette drivhuset så ring meg, så skal jeg forklare en ok teknikk for listene S1-S4.
Stolene er der altså for å holde veggen oppe. Veldig rart at man må bygge begge langsidene før man setter på sidestag på korte veggene. Man får liksom to løse vegger som seiler om selv uten vind. 


Så nå er jeg rimelig sliten, lei, klissen av olivenholje og skitten, så nå er det dusj, middag og en kald pils eller to. Vel fortjent synes jeg! :)

2 kommentarer:

Villrose sa...

Ostehøvel ?!
Det blir nok drivhus til slutt, lykke til videre!

(Vi juksa og fikk profesjonell hjelp - av gode grunner! 2 ikke-handymen + 1 drivhus i deler = trøbbel)

Lin sa...

Riktig verktøy er halve jobben har jeg hørt. :)

Jeg er ei blond ikke handygirl + 1 drivhus og forlanger suksess. Måtte den staeste vinne!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...