Bygge drivhus Dag 3

Gosh, ja det tar tid detta!
Fortsatt alene. Trodde jeg skulle få hjelp av patriarken i dag, men så fikk han en "change of heart" når det gjalt denne helgen. Fant på noe annet i stede.
Selv med voldsomme vindkast fikk jeg da gjort endel i dag.

Den andre langveggen er oppe og alle innvedige beslag er skrudd opp. De forsterker veeeldig og nå er huset virkelig stødig og fint. Målet er å ha det klart til å flytte ned på plassen sin til patriarken kommer hjem i morgen efta.
Har misforstått tegningene litt, og brukt for mange skruer, ny tur for å handle flere på mandag, gulp, håper jeg får tak i!

Jeg kunne kommet mye lenger, men på grunn av vindkastene turte jeg ikke å sette i mer plater og dører i dag. Jeg vil helst at det står i min hage og ikke hos naboen når jeg står opp i morgen. :)

Som du ser, stoler er en bra ting. Det er virkelig knotete alene. Jeg tror jeg brukte 2 timer på takdrageren da jeg ikke hadde noen til å holde i andre enden. Ergo, er du alene, gjør det, men vær tolmodig og ha happy musikk på øret! Det hjelper!
Slike beslag er det jeg mener. Disse gjør at huset blir flott og stivt selv om platene virker litt flimsy ved første øyekast. 

Drillen er tom for strøm, og det er jeg og! ;)

Kommentarer

Unknown sa…
Ja huff dette vet jeg alt om.
Og det verste er at i brukerveiledningen står det at det tar ca 1 time og sette det opp haha er det supermann eller.
Lykke til.

Trenger du noe rolig ,,håndarbeide,,stikk innom meg og bli med på mitt lotteri.

Ha en fin helg ,klem Marit.
Lin sa…
Heisann Marit! Ja 1 time er bare tøys og fanteri :)
Sorry, men jeg er ikke i håndarbeidemodus, driver å studerer ved siden av jobben og all fritid går til det :)
Kanskje jeg henter innspirasjon fra deg neste år når jeg er ferdig med studier :)
Lin - tak for visittet paa min blog. Jeg kan se vi har en del faelles interesser i haven, saa jeg kommer igen. :)
Anonym sa…
Jeg er imponert .! Så flink du er!
Jeg fikk drivhus for 2 år siden og fikk snekkere til å montere det for meg
Gled deg! det blir kjempe bra.
og du skal ha en stol inni og nyte etterpå :)
Ingrid MR
Stein sa…
Det ser jo ut til å gå den riktigve veien med drivhuset ditt :-D Jeg tviler ikke på at det er vanskelig - ja, nesten umulig å bygge det på egenhånd, for det er jo absolutt en ting som krever teamwork. Er skikkelig imponert over at du har klart det så fint og kommet så langt. Håper du får hjelp i morgen så det blir ferdig satt opp og du kna nyte det resten av sommeren! :-D
Ha en fortsatt riktig fin dag.

Stein i "Sommerhagen".
Lin sa…
Tusen takk :)
Anonym sa…
Så flink du er som satte opp dette drivhuset alene! Jeg holder på nå, med god hjelp av min far. Men vi måtte stoppe for kvelden fordi vi ikke klarte å få festet på takdrageren (del nr 17). Skal den settes på plass fra undersiden, mellom bjelkene som står på skrå (delene merket 16)? Du har et bilde av det på denne siden, men jeg klarer ikke helt å se hvordan du har gjort det. Kan du være så grei å forklare? På forhånd tusen takk!
Lin sa…
Heisann Anonym!
Tenker du på hoveddrageren mellom bak og forsiden av drivhuset? Altså fra toppen over døren og rett bakover?

Send meg gjerne en mail til lin@paal.org så skal jeg forsøke å forklare evt. gå ut å ta noen nye bilder til deg.

Uff det er ikke lett dette drivhuset!
Trude sa…
Hei! Så flink du er!! Jeg holder på å montere samme drivhus! Har ett spørsmål, hvordan fikk du taklista på plass?? Jeg forstår ikke hvordan jeg skal få skruene til. Blir snart gal :)
Anonym sa…
Hei! Jeg har også problemer med taklista!! Kan du hjelpe? Hvordan skal skruene på plass? Mvh trude
Lin sa…
Hei Trude!
Beklager sent svar!

Send en mail til lin@paal.org om du fortsatt ikke har fått det til så kan jeg sende deg noen bilder av mitt.
Er du fortsatt fornøyd med drivhuset ditt? Nå er det snart et på vei til meg, ble revet med på netthandelen, gitt :) Lurer på om forankringen er god nok, så du skrev et sted om noe 30 cm ned i jorda, har det holdt seg på plass?
Lin sa…
Hei Elin!
Jada jeg er fortsatt veldig fornøyd med drivhuset mitt. Jeg er fortsatt engstelig hver gang det blåser mye. Hadde jeg gjort det omigjen hadde jeg nok sørget for bedre forankring! Takluka bør bindes fast i vinterhalvåret. Husk å bytte alle skruene til syrefaste rustfrie skruer på nærmeste byggevarehus eller jernvarehandel. De som fulgte med begynte å ruste umiddelbart.

Pass på å lufte MYE, det er et varmt hus! Takluken alene er ofte ikke nok og jeg må avhjelpe med døren. Døren er ikke slik som kan ordnes til å åpnes automatisk, så når man ikke er hjemme må man ha glipe på døra hele døgnet...

Ellers er det et flott hus til prisen!

Lykke til og ikke nøl med å spørre om det skulle være noe mer!